Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam chyba problem z silnikiem.

Po odpaleniu coś stuka równomiernie, jest to metaliczny odgłos, po rozgrzaniu silnika stukanie jakby ucicha ale też nie zawsze.

Może jestem przewrażliwiony ale ten stukot już mnie denerwuje strasznie, dochodzi jakby z góry silnika ale nie jestem pewny.

Czy ktoś miał podobny problem ze stukaniem i czy go rozeiązał??

Ciekawi mnie czy jak wymienie olej to sie uciszy silnik.

Piszcie proszę każda sugestia jet cenna.

Opublikowano

Chodzi o lekkie metaliczne cykanie ? Nie zawsze rytmiczne ? Dobiega gdzieś z prawej strony silnika ?

Mam tak, na zimnym, czasami. Po rozgrzaniu całkowicie znika. Kolega w 330cd z przebiegiem 70.000 Km, autko salonowe, też tak ma. Powodem może być nasze słabe paliwo i wtrysk tak hałasuje.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
Właśnie nie jest to delikatne stukanie, zastanawia mnie czy to nie napinacz łańcuszka, może łańcuszek a może popychacz hydrauliczny sam nie wiem , ale czasami jest ten stukot czasami nie. Myślę że wtrysk by ciszej chałasował.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też czasami na zimnym mi coś stuka metalicznie, zastanawiam się czy to nie koło pasowe . Dźwięki mogą się tak przenosić na silniku że wydaje ci się że gdzieś u góry stuka.
Pozdrawiam
Opublikowano

Wydaje mi się że u mnie stuka wtryskiwacz,

Powiedzcie mi od czego może stukać wtrysk??

Czy to może zależeć od paliwa??

Może nalać jakiegoś specyfiku do czyszczenia/