Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sugeruję nawet kupić tarcze hamulcowe, a nie chamulcowe :dance:

Nie chodzi o wytykanie Tobie nieznajomości ortografii, ale kiedyś ktoś będzie szukał czegoś na temat tarcz hamulcowych i twojego postu nie znajdzie.

A co do grubości, to nominalnie nowa tarcza ma 22mm, a jej minimalna dopuszczalna grubość to 20,4mm. Tarcz przetaczać nie warto, bo duża szansa że zejdziesz poniżej minimalnej grubości albo zbliżysz się do niej bardzo i za niedługo i tak będziesz wymieniał. Więc po co dwa razy robić sobie robotę i wydatki.

Facet z próchnicą grał w kości i... wypadły mu cztery szóstki.
Opublikowano
A co do grubości, to nominalnie nowa tarcza ma 22mm, a jej minimalna dopuszczalna grubość to 20,4mm..

w zwyklym 525 TD nie bylo wentylowanych tylko zwykle. chyba, ze kolega ma touringa.

Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.
Opublikowano
Faktycznie, moje niedopatrzenie. Podałem grubości tylko dla tarczy wentylowanej.
Facet z próchnicą grał w kości i... wypadły mu cztery szóstki.
Opublikowano

witam,

kompletnie nie polecam przetaczania, nie wiem dlaczego ale po przetoczeniu (obrabiarka CNC) strasznie biły, wcześniej prawie zawsze przetaczałem w moim R21 i było super a w buni lipa (może to wina przetoczenia nawet nie ma za dużo co zbierać przy tych tarczach obszar roboczy to 1,4 mm)