Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy te oponki 245/45/18 wejdą bez problemu do bmw e60 i nie będą ocierały. Felgi ET20. Wiem że powinne być 245/40/18 i takie miałem ale strasznie są twarde i na naszych dziurach to szkoda zawieszenia.

Co poradzicie?

Opublikowano
Wejsc wejda, ale mozesz miec spory problem z ASC - prawdopodobnie zacznie wariowac bo zwiekszysz srednice kola az o 24mm. Moja rada jest taka, kup poprostu lepsze opony w tym samym rozmiarze, ktore zapewnia Ci odpowiedni komfort.
Opublikowano
Te oponki co teraz mam to mają 97V czyli strasznie dużą nośnośc - to są XL czyli dodatkowo wzmacniane. Druga sprawa mam zawieszenie sportowe - wszystko się składa na to że samochód dobrze się prowadzi....ale na drogach u zachodnich sąsiadów ;)
Opublikowano
Tak masz racje z tym co napisales, ale duzo tez zalezy od samego pomyslu producenta na dana opone, czy sama marke. Przykladem niech bedzie Toyo, gdzie liczy sie prowadzenie na suchej nawierzchni, przyczepnosc, a takie rzeczy jak twardosc opony czy halas sa dla nich trzeciorzedne. Ty potrzebujesz miekkiej, komfortowej opony, ale o dobrych parametrach - rozwaz np Vredestein Ultrac Sessanta, moze cos Bridgestone'a. Druga sprawa, opona z wiekiem staje sie twarda.
Opublikowano
Nie umiem Ci pomoc w takim razie, Hankook najlepsza opona nie jest, ale nie jest tez twardy, zmiana na lepsza opone niewiele pomoze.