Skocz do zawartości

Wydech Mugen WM Sport - czy dopuszczony jest do ruchu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam takie pytanie. Mianowicie jest jakis papierek(certyfikat) ktory dopuszcza taka "puszke" do uzytku na miejskich drogach ? czy odrazu jakby [bAD] mnie dorwaly jest zabrany dowod ? (przy wyzszych obrotach nawet z wkladka wiadomo jest glosny)
Opublikowano

Po pierwsze smerfy muszą dopaść cię z decybelomierzem żeby stwierdzić że przekraczasz dopuszczalny poziom hałasu(przynajmniej tak powinno to wyglądać), tak samo jak w przypadku przyciemnianych szyb że przednie są niedozwolone to można dopaść folię o odp przepuszczalności i też muszą to sprawdzić żeby ci dowód zatrzymać. A za opony zjechane już np mogą zabrać bo masz na nich znaczniki i jak dojedziesz do zera to wiadomo że opona kaput. (wiadomo w teorii wszystko jest na "oko" nie podoba mu się albo ty mu nie pasujesz i się zaczyna)

Jeszcze rok temu jak kupowałem moje 1 e36 od gościa to tylko ze wzg na stan tech bo było igła!!! ale wydech maaaaskara byłem najgłośniejszy w całej okolicy :evil: koleś wyciął wszystko co sie dało wstawił pustą puszkę i stożek efekt: wibrujące okna w domach uciekające szklanki ze stołu jak podjeżdżałem nie wspominając że było mnie słychać z kilometra zza lasu hehe policja mnie zatrzymała ze 1o razy o różne rzeczy pasy, prędkość itd ale nigdy nie przyczepili się do wydechu hehe

Im się wydaję że jeszcze dużo mogą zrobić na "gębę" guzik prawda!

Są jeszcze tacy tam w szeregach co już dawno ich powinno nie być wychowani w starym ustroju, kiepom odwala widzą młodego za kółkiem (już nie wspomnę o bmw) to zaraz "załącza" im się Chuck Noris i muszą nas "gnębić" choćby mieli "tworzyć" przepisy na miejscu aby nas karać :x

A na zakończenie mam kolegę w policji wrócił zza granicy pracy nie mógł znaleźć to co poszedł na policjanta (1900 podstawa całkiem przyzwoicie kusi wielu ) jest załamany tym co zobaczył kogo tam "przyjmują" jeszcze trochę i ten nabór trafi na ulice a wkrótce do drogówki i zobaczycie na jakich oszołomów będziemy trafiać (bez urazy dla policji bo szanuje ich i są tam ludzie z kulturą i głową, ale niestety życie jest takie że "prostaczki" zawsze jakoś ich przesłaniają lizustwem u przełożonych i szybciej trafiają na nas:( )

Generalnie wg mnie jeżeli nie mieli urządzenia i nie sprawdzili poziomu hałasu to wiesz co ci mogli zrobić ....

sory za wywód ale musiałem się wyżalić bo ostatnio trafiłem na mega przychlasta...

Kolego jedź na stacje diagnostyczna i się dowiedz oni wiedzą najlepiej, dobrze zagadaj :twisted2: żeby ci podbili przegląd i śmigaj :)

Opublikowano

przeglad mam zrobiony :) troszku mnie uspokoiles...dzieki

PS: a jest jakis certyfikat dla tych wydechow ?

-------

dziekuje za modyfikacje tematu za klopot przepraszam

Opublikowano
o takie rzeczy powinieneś pytać sprzedawce zanim kupisz - certyfikat zwykle jest na papierze lub tłumiku - jak w przypadku lamp- osobiście odradzam ci Mugena kumpel miał w Civic-u - fan tuningu jednak wymontował poszukaj czegoś Ultera ew. Remusa (jeśli ci fundusze pozwalają) a i jest jeszcze jedna sprawa - sam kiedyś myślałem nad wydechem Mugen - jednak jak pucha standartowego tłumika ma 53 cm a cała wielkość Mugenów nie przekracza 50 cm - no chyba że się coś zmieniło odkąd się interesowalem
masqo