Skocz do zawartości

Tylne lampy przeciwmgielne - świeci jedno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was!

Mam takie pytanie. Kupiłem ostatnio do swojej trójki lampy tylne z białym kloszem migaczy (oryg. BMW). Po podłączeniu okazało się, że nie świecą mi wszystkie światła (stop i przeciwmgielny prawy), bo moja prawa lampa (też oryg. BMW) ma 6 pinów na gniazdku - a ta z białym migaczem 7. Ten jeden dodatkowy jest na przeciwmgielne właśnie jak sprawdziłem. Po za tym ułożenie samych pinów jest zupełnie inne :/ Numer części też jest tylko 1 i nie mówi nic o ilości pinów w jej gniazdku.

Czy ma ktoś z Was tak, że przeciwmgielne z tyłu świeci mu tylko z lewej? Czy może to w moim aucie jest coś nie tak i powinny jednak świecić z obu stron a nie tylko z lewej (jak wymaga prawo)? Choć szczerze mówiąć, to nie widzę, żadnych śladów ingerencji w tylnym świetle (po co ktoś miałby wyrywać 7my pin) i kablach dochodzących do kostki.

Czy może wersje bez przednich halogenów miały fabrycznie z tyłu świecące przeciwmgielne po lewej?

Z góry dzieki za pomoc.

BMW - The Ultimate Driving Machine
Opublikowano

Był temat właśnie o tym jednym nieświecącym przeciwmgłowym i w większości E36 tak jest. Ja mam compact, migacze białe, miejsce na żarówkę przeciwmgłową jest w obu lampach a świeci tylko lewa.

Jakby się uparł to można podłączyć jakoś żeby obie świeciły ale nie bardzo jest po co skoro te światła (przynajmniej ja) używa się kilka razy do roku :)

Chcesz to badaj tu:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=97506&highlight=przeciwmgielne

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=101216&highlight=przeciwmgielne