Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w nawiązaniu do poprzedniego postu (dotyczy szarpania przy ruszaniu na gorącym silniku )jeden z forumowiczów podpowiedział zebym sprawdził płyn do sprzęgła

teraz moje pytanie , gdzie znajduje się zbiorniczek tego płynu ??? , napisał mi również ze ten płyn to ten sam co płyn hamulcowy

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano

Moim zdaniem to cos innego.

Sprawdz poziom plynu ham, w razie czego dolej/wymien.

Gdyby szarpalo to raczej na zimnym tez powinno.

Moze bardziej cos z ukladem przeniesienia napedu - tlumiki drgan walu i te skretne.

A plyn hamulcowy to ten sam ktory jest w sprzegle, tylko nie da sie go wymienic w calosci, bo czesc starego zostaje w sprzegle.

Mi przy wymianie sprzegla nawet nie zalecali spuszczac wszystkiego, zeby nie zapowietrzyc ukladu, bo potem jest dluuuga zabawa. Tak wiec bezproblemowa metoda to taka gdy odsysasz i zostawiasz w zbiorniczku minimum na dnie, wlewasz nowy i powtarzasz kilkukrotnie ta czynnosc, wtedy wiekszosc plynu jest nowa choc, czesc starego pozostaje - to samo w przypadku plynu do wspomagania, chlodnicy w sumie tez (zostaje w bloku).

W przypadku wymiany kompletnej zawsze jest zabawa z odpowietrzaniem.

Pozdrawiam