Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdzecznie po raz pierwszy :) Stałem się posiadeczem 520i E-34 i zapal ,a raczej czasmi mruga kontrolka od klockow hamulcowych czy należy odrazu wymieniac klocki czy jeszcze nie jest tak tragicznie i mozna spokojnie pare miesiecy jezdzic czy należy bezwzglednie wymieniac
Opublikowano

:duh:

Pare miesiecy pojeździć? Hamulce są ostatnią rzeczą w samochodzie na jakiej bym oszczędzał. Jak sie nie zatrzymasz się przed skrzyzowaniem niedługo to bedziesz mial gotowa odpowiedź, czy należało je zmienić już, czy nie. Poza tym możesz przez to pokrzywić sobie tarcze.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

Ściągnij koła i obejrzyj klocki.

Bo z tymi czujnikami róznie bywa może coś nie kontaktuje.

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
Dokladnie tak. Ja mam nowe klocki i ostatnio zapalila mi sie kontrolka. Okazalo sie, ze przewod od czujnika mi sie poluzowal i dotykal do felgi. Przetarlo sie i kontrolka sie zapalila. Za 10zl dopadlem drugi i spokoj. Zanim wiec cokolwiek zrobisz to posprawdzaj czujniki :wink: i obejrzyj klocki.

BMW - Bedziesz Mial Wrazenia

Pozdrawiam

Reaven