Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam!

Po prawie roku użytkowania, po przestudiowaniu historii serwisowej auta, dowedziałem się że poprzedni właściciel doposażył je w wiele elektronicznych dodatków. Jednym z nich jest urządzenie nazwane przez BMW "Retrofit kit Settop-Box". Służy ono do oglądania naziemnej TV cyfrowej. Jak wiemy u nas dopiero to startuje, wiec nie interesuje mnie ten temat za bardzo (widze i tak NO SIGNAL przy próbie oglądania czegokolwiek i nie ma listy programów również).

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=GL61&mospid=47775&btnr=65_1397&hg=65&fg=95

Interesuje mnie jedna rzecz - w menu tego urządzenia istnieje opcja 'Activate AUX Input'. Niestety w tematach związanych z elektroniką stricte audiofilską jestem zielony - co to za typ wejścia AUX i czy mogę do tego podłączyc zewnętrzne źródło audio - mam tu na myśli szczególnie zewnętrzny odtwarzacz MP3? Jak takie wejsćie wygląda? Będę jutro oglądał ten box, jest zamontowany w górnej częsci bagażnika więc wszelkie wejścia będą widoczne.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

co to za typ wejścia AUX i czy mogę do tego podłączyc zewnętrzne źródło audio - mam tu na myśli szczególnie zewnętrzny odtwarzacz MP3? Jak takie wejsćie wygląda? Będę jutro oglądał ten box, jest zamontowany w górnej częsci bagażnika więc wszelkie wejścia będą widoczne.

dokladnie; do aux mozesz podlaczyc zewnetrzne zrodlo dzwieku; najczesniej ma to wejscie mini-jack (takie jak w walkmanach do podlaczenia sluchawek ;) ) -czyli mp3, Ipod, mozesz do tego podlaczac itd.

pzd Konrad

pozdrawiam Konrad
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Super, dzięki za informacje :)

Możesz jeszcze podpowiedzieć, czy można podpiąć dowolny mini-jack (dla sprawdzenia czy będzie działać) czy też wyjście w urządzeniu (mp3 player, ipod, etc) musi spełniać jakies standardy (jak w wejsciach cyfrowych)?

Opublikowano
Super, dzięki za informacje :)

Możesz jeszcze podpowiedzieć, czy można podpiąć dowolny mini-jack (dla sprawdzenia czy będzie działać) czy też wyjście w urządzeniu (mp3 player, ipod, etc) musi spełniać jakies standardy (jak w wejsciach cyfrowych)?

nie ma sprawy.

dowolny :) wszystkie mp3 itp beda dzialac (mowimy oczywiscie o sprzetach z wyjsciem analogowym)

pozdrawiam

Konrad

pozdrawiam Konrad