Skocz do zawartości

Problem z centralnym zamkiem, zablokowane drzwi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z centralnym zamkiem w e34 tzn. przy zamykaniu auta coś zaczeło piszczeć w drzwiach pasarzera z przodu, gdy otwierałem auto znowu coś zapiszczało w tych drzwiach i drzwi się nie otworzyły. Nie mogę ich otworzyć kluczykiem ani od środka, napewno padł siłownik ale jak się do niego dostać? nie ściągne tapiceki gdy drzwi są zamknięte. Może ktoś z was wie jak te drzwi otworzyć?
Opublikowano

Zalej wkładkę WD40 i czekaj jak po kilku próbach zalania nadal nie otworzysz z kluczyka, to trzeba rozwiercić wkładkę, niewielka strata skoro i tak nie działa.

Od środka nie możesz otworzyć do jest zaryglowany zamek.

Opublikowano
Kilka lat temu miałem podobny problem - drzwi przednie (tyle że od kierowcy) nie reagowały ani na kluczyk ani od środka. W warsztacie zdjęli jednak tapicerkę od środka. Poświęciłem plaastikowe spinki, które zostały zniszczone ale lepsze to jak niszczyć wkładkę (potem jak dorobisz pod klucz?) Zresztą fachowcy nie brali się nawet za wkładkę bo widocznie nic by to nie dało. Zabrali się od środka. U mnie sprawa nie skończyła się tak prosto, musieli dłutami rozwalać od wewnątrz cały zamek. Może Ty będziesz miał więcej szczęścia i po zdjęciu tapicerki uda Ci się otworzyć. Dodam,że naprawa była w nieautoryzowanym serwisie BRJ tylko dla BMW w Lublinie, także wiedzieli co czynią. Także spróbuj z tą tapicerką. Odkręć śrubki, a potem wyrwij ją do góry. Proponuję Ci tak na podstawie moich obserwacji jak to było u mnie. A zrobisz jak zechcesz. Pozdrawiam.
Opublikowano
witam ja tez jakis czas temu mialem taki problem stym ze umnie zblokowalo 4 drzwi i nie moglem ich otworzyc ani kluczykiem ani od srodka wiec postanowilem sprawdzic czy bagaznik tez sie zablokowal otwierajac bagaznik otworzyly sie tez drzwi :mrgreen: i problem z glowy :lol:
Opublikowano
Dzięki wszystkim za odpowiedz. Dzisiaj udało mi się te drzwi otworzyć, wyjąłem bezpieczniki z pod tylnej kanapy centralny zamek przestał działać i drzwi otworzyłem kluczykiem. Po włożeniu bezpieczników centralny zamek działa normalnie ale siłownik w tych drzwiach nadal piszczy.