Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mam pytanko jaki rozmiar felgi i szerokość opon poprawiły by wygląd auta ???? myślałem o 225/45/17 , Jakie opony maksymanie można założyć ??? codzi mi coś w granicach 235 albo 245 ????? jest taka opcja ??? Jaki rozmiar ???

Czy 18 cali nie będą za twarde do fabrycznego zawieszenia ???

Z góry dziękuję

POZDRAWIAM

Opublikowano

225/45R17 śmiało zakładaj, samochód będzie się dużo lepiej prezentował niż na szesnastkach

ja mam przód 225/40R18 a tył 255/35R18 i nie narzekam bardzo na dziury, ale trzeba trochę uważać, przeszkadzają koleiny czasem

Opublikowano
Witam . Mam pytanko jaki rozmiar felgi i szerokość opon poprawiły by wygląd auta ???? myślałem o 225/45/17 , Jakie opony maksymanie można założyć ??? codzi mi coś w granicach 235 albo 245 ????? jest taka opcja ??? Jaki rozmiar ???

Czy 18 cali nie będą za twarde do fabrycznego zawieszenia ???

Z góry dziękuję

POZDRAWIAM

czesc,

szerokosc opony zalezy od szerokosci felgi - w tematach podwieszonych w "ekspoatacji ... " masz tabelke z zalecanymi wartosciami felga-opona

polecam stronke http://felgenkatalog.auto-treff.com/

ja u siebie rok temu mialem zalozone 205/17 przod, 225/17 tyl

w tym roku zmienilem na 225/40/18 przod, 255/35/18 tyl (felga 8x18 przod, 8,5x18 tył; Styling 125)

wszystko jest ok, co prawda "kratery" po zimie jeszcze troche przeszkadzaja :mad2: w dodatku sportowy zawias :mad2:, co do elastycznosci i przyspieszenia - auto (pojemnosc jak twoja) w porownaniu z wartosciami 0-100 (zimowki-letnie obecne) stracilo jedynie 0.3sek takze nie jest zle no i wyglad auta... :twisted:

mysle ze dobrym kompromisem wygoda-wyglad jest felunek 17''

powazanko :cool2: