Skocz do zawartości

Czy zabity i brudny filtr powietrza moze?? 530D e60

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hej witam mam pytanie czy zabity i brudny filtr powietrza moze spowodowac ze podczas przyspieszania dziwny gwizd dochodzi z silnika dokladnie nie moge zlokalizowac chyba spod pokrywy silnika turbo mam wporzadku bo nic nie dymi pieknie zrywa do przodu i ma moc jak to bylo wczesniej wiem ze musze wymienic filtr powietrza bo mechanik mi powiedzial ze jest bardzo zabrudzony.zastanawiam sie jednak czy moze to spowodowac taki efekt gwizdu w czasie dodawania gazu prawde mowiac 3 litry silnik i turbo przy tej mocy to troche powietrza potrzebuje nieprawdaz:) :norty: jezeli ktos ma jakies sugestie kto sie na tym zna prosze piszcie pozdrawaim bimerow
Opublikowano

Może mieć coś wspólnego, u mnie po wymianie i dokładnym czyszczeniu dolotu, turbo zaczęło "ładniej" pogwizdywać, dotychczas było słyszalne ledwo co. Warto sprawdzać stan filtra powietrza i dolotu, u mnie był serwisowany w ASO ale po ostatniej wymianie filtrów u swojego mechanika nie dowierzałem ile brudów może tam być :o

Pozdr!

Opublikowano
tak dokladnie zrobie mechanik mi mowil ze jeszcze takiego brudnego filtra nie widzial wiec zmienie go w sobote jak da rade dobrze ze chwilowo duzo nie jezdze,dzieki za podpowiedz pozdrawiam :cool2: