Skocz do zawartości

próba zaprogramowania kluczyka i problem z odpaleniem auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam :)

Panowie probowalem zaprogramowac kluczyk < zreszta juz nie pierwszy raz i z kilku źródeł > no i po takich próbach nie chce mi odpalić samochód, dopiero jak poklikam znowu to odpala i tak sie zastanawiam czy to jest jakas zbierznosc zdarzen i cos mi sie psuje czy faktycznie kluczyk wysyla jakis sygnal ze odcina mi zaplon.

bylem raz z tym kluczykiem u mechanika ktory naprawia tylko bmw no i powiedzial mi ze kluczyk nie wysyla zadnego sygnalu i ze baterie sa padniete, kiedy ja wymienialem baterie i sa nowe wiec chyba cos jest nie tak... podobno nie wysyla zadnego sygnalu, komputer nic nie widzi czy cos takiego.

rozebralem tylni slupek zeby dostac sie do sterownika centralki przeczyscilem wszystko i dalej nic, a od srodka sie zamyka ze srodkowego tunelu.

mam dwa kkluczyki i na dwóch próbowalem programowac i bez rezultatu.

pojechalem do innego mechanika < serwisu ktory zajmuje sie bmw > powiedzial ze zaprogramowanie bedzie mnie kosztowalo 200zl wydaje mi sie to chore

Opublikowano
Z tego co ja się orientuje to w kluczykach nie ma wymiennych baterii (może zależy to od rocznika - nie wiem - bo twierdzisz, że wymieniłeś. One ładują się w trakcie jazdy. A kluczyk na 100% wysyła chociażby dane do imobilajzera. Ja w mojej E39 mam też kluczyk plastikowy i nim nie odpalę maszyny. A za zaprogramowanie 200pln to nie dużo, chore jest, ze ten sam kluczyć jest do X5 i tam zaprogramowanie kosztuje mnie 1000pln.
Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W