Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem z odpaleniem auta pare dni temu zabraklo mi paliwa wiec poszedlem z banka do cpn gdy wrucilem i zalelem auto odpalilo przejechalem sie i dostawilem auto na parking nastepnego dnia rano auto odpalilo i po chwili zgaslo jaka przyczyna ? (zapowietszony uklad paliwowy ) ? jak tak to jak moge go odpowietrzyc ? bardzo prosze o szybka odpowiec. dziekuje.
Opublikowano
Daleko miałeś na ten parking?? W td jak zabraknie wachy to jest lipa.Trzeba odpowietrzyć układ, zalać filtr paliwa, podpompować pompką , i próbowac jarnąć. Jak zrobiłeś to wszystko to powinno być ok. :? Moją przez jakieś 2 dni troche telepie na wolnych obrotach po czymś takim. Ale fazy z gaśnięciem to niemiałem jeszcze. Może napisz coś wiecej (kontrolki,czy silnik pracuje równo) Zawsze jeździsz na rezerwie??
Opublikowano
Daleko miałeś na ten parking?? W td jak zabraknie wachy to jest lipa.Trzeba odpowietrzyć układ, zalać filtr paliwa, podpompować pompką , i próbowac jarnąć. Jak zrobiłeś to wszystko to powinno być ok. :? Moją przez jakieś 2 dni troche telepie na wolnych obrotach po czymś takim. Ale fazy z gaśnięciem to niemiałem jeszcze. Może napisz coś wiecej (kontrolki,czy silnik pracuje równo) Zawsze jeździsz na rezerwie??

na parking nie daleko mialem, staram sie miec naj mniej ze 20 litrow paliwa w baku ale ostatnio brakuje mi kasy wlasnie stracilem prace wiec lipa. silnik rowno pracuje kontrolki sie nie swieca a jak to odpowietrzyc (podpompowac ?)recznie ? auto jak odpali to przez chwile rowno chodzi i gasnie

Opublikowano
Może wystarczy odpowietrzyć. Zaczynasz od filtra paliwa.Nietrzeba go odkręcać. Na podstawie filtra masz taka małą śrubkę, odkręcasz ją i przekręcasz stacyjkę w pozycje grzania świec. Wtedy przez jakieś 10-15sekund pompka paliwa będzie pompować paliwo. Czynność powtarzasz do czasu aż z pod śruby poleci paliwo. Później wkręcasz śrubę i filtr masz zalany. Teraz pozostaje zalanie pompy i wtrysków.(ja tego nierobiłem tylko odrazu kręciłem). Trzeba poluzować przewód paliwowy na 1 i 6 wtrysku i znowu pompujesz. Jak poleci ropka to zakręcasz przewody i palisz auto. Jak już zaskoczy to podtrzymuj go na pewnych obrotach żeby wywalił resztę powietrza z układu. Mam nadzieje że po odpowietrzeniu będzie ok. :cool2:
Opublikowano
witam . wielkie dzieki za pomoc auto odpalilo :))i juz wszystko jest ok troche wzrosly obroty ale to chyba z czasem sie ustatkuje ?
Opublikowano
Tak spoko to się uspokoi. Musi pozbyć się powietrza z układu i będzie ok. Fajnie ,że ci się udało.

no a juz sie balem ze pompa bedzie do wymiany :)

Opublikowano
ludzie ale wy głupoty piszecie! W e30 to może ręcznie trzeba było odpowietrzać układ paliwowy, ale w przypadku silnika 2.4 td w e34 już tego się nie robi. Cały układ sam się odpowietrza podczas rozruchu, inżynierowie BMW dokładnie to opracowali
http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
ludzie ale wy głupoty piszecie! W e30 to może ręcznie trzeba było odpowietrzać układ paliwowy, ale w przypadku silnika 2.4 td w e34 już tego się nie robi. Cały układ sam się odpowietrza podczas rozruchu, inżynierowie BMW dokładnie to opracowali

:) :) zgadzam sie z kolega ja swojego auta nie odpowietrzalem poprostu samo odpalilo :)

Opublikowano

No nie wiem koledzy.U mnie ten patent jakoś nie przeszedł.Z tego co pisze leszek 020584 to auto mu gasło, więc też był z tym problem.Jak u was sama się odpowietrzy to fajnie.

Pozdrawiam

Opublikowano
No nie wiem koledzy.U mnie ten patent jakoś nie przeszedł.Z tego co pisze leszek 020584 to auto mu gasło, więc też był z tym problem.Jak u was sama się odpowietrzy to fajnie.

Pozdrawiam

nie wazne wazne ze auto odpalilo i wszystko jest ok :)