Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PADŁ MI KOMPUTER :( WIECIE W JAKI SPOSÓB?

ODPALAŁEM AUTO I NIE ODŁĄCZYŁEM PROSTOWNIKA A JAK SIE OKAZAŁO TE PROSTOWNIKI Z HIPERMARKETU NA MAJA ZABEZPIECZEN.

TERAZ MUSZE KUPIC KOMPA I SIE WACHAM MIEDZY ALLEGRO

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=54652985

A KUPNEM U KOLESIA KTÓRY MA WSZYSTKIE CZESCI

WIECIE MOZE NA CO ZWROCIC UWAGE PRZY ZAKUPIE?

DZIEKI ZA PORADY.

Dlaczego przed warsztatami i serwisami samochodowymi zawsze stoi jedno BMW?

Bo każdy szanujący się serwis ma jedno niezawodne auto żeby jeździć po części do innych:-)

Domin

Opublikowano
Kompy da się naprawić - osobiście znam gościa który to może zrobić a koszty są smieszne - powszechnie jednak od razu kompy się wymienia (za czym idą większe koszty) gdyż tak prościej :) wieć jeżeli znasz jakiegoś elektornika daj mu go a moze coś poradzi - z tego co wiem naprawy takich kompów nie są skomplikowane - palą się ponoć tylko jakieś elementy za smieszne pieniądze - gadałem na ten temat z kolega który pracował w serwisie włąsnie takich komputerów (a naprawiali wszystkie począwszy od BMW po przez MB (nawet Świnie) Audi TT no i oczywiście TIRY - koszty naprawy nie przekraczały 50 PLN a kasowali od kilku do kilkuset stówek PLN Szkoda że mieszkasz tak daleko bo być może coś byśmy poradzili.
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano

A gdzieś już pisałem, że w BMW zaleca się odłączać akumulator od instalacji na czas ładowania :naughty: Strobik, teraz wiesz dlaczego.... :duh:

Tak w ogóle warto na wszelki wypadek zdejmować klemę ujemną z akumulatora działając pod maską, przed leżeniem pod samochodem, a już obowiązkowo grzebiąc przy instalacji wtryskowej (jeżeli mamy pod maską opary benzyny).

Znam przypadek doświadczonego mechanika, który grzebał przy skrzyni biegów i sprzęgle w Fordzie Transicie, leżąc pod samochodem ustawionym przednią osią na najeździe. Przypadkiem dotknął przetyczką klucza nasadowego styku rozrusznika. bo guma osłaniająca była rozdarta ze starości. Starter zagadał, Ford był oczywiście na biegu, ruszył. Miał skręcone koła, zjechał z najazdu i przygniótł faceta.

Gość miał 28 lat, osierocił dzieci.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

• 2 lata później...
Opublikowano
Witam, mam problem z kompem od e30 2,4td, mianowicie nie wiem, ktory z tych dwóch komputerow jest od odpalania, mam problem z odpaleniem mojej fury, pompa nie podaje paliwa na wtryski, prosze o pomoc