Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam poważny problem, a mianowicie jadąc 80km/h trzęsło całą budą. Wykryłem uszkodzony środkowy drążek, oznaczony na rysunku poniżej numerem 9

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HG81&mospid=47396&btnr=32_0334&hg=32&fg=25

Przy zdemontowanym drążku sprawdziłem stan pozostałych- i niestety :oops: wykryłem luz kilkustopniowy na ramieniu oznaczonym numerem 10 tegoż rysunku..jest to ramie które przenosi bezpośrednio moment skrętny z przekładni na drążki...

Zamontowałem mimo wszystko nowy drążek, sprawdziłem jak jedzie okazało się, że bije o wiele mniej ale jednak dalej... :(

Czy to ewidentnie może być wina tej przekładni?? :cry2:

pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Mam poważny problem, a mianowicie jadąc 80km/h trzęsło całą budą. Wykryłem uszkodzony środkowy drążek, oznaczony na rysunku poniżej numerem 9

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HG81&mospid=47396&btnr=32_0334&hg=32&fg=25

Przy zdemontowanym drążku sprawdziłem stan pozostałych- i niestety :oops: wykryłem luz kilkustopniowy na ramieniu oznaczonym numerem 10 tegoż rysunku..jest to ramie które przenosi bezpośrednio moment skrętny z przekładni na drążki...

Zamontowałem mimo wszystko nowy drążek, sprawdziłem jak jedzie okazało się, że bije o wiele mniej ale jednak dalej... :(

Czy to ewidentnie może być wina tej przekładni?? :cry2:

pozdrawiam

Miałem też luz na wieloklinie , ale u mnie na szczęście popuściła lekko śruba , dokręciłem i jest ok. Nie wiem co jest nie tak u mnie , ale mam identyczny objaw , przy 80-90kmh trzęsie całą budą. Sprawdź tuleje wahacza , klocki i tarcze. Jeżeli widzisz ze poruszając kierą jest luz na przekładni to spróbuj ją lekko dokręcić - na forum masz napisane jak to zrobic ;) Pozdro

SPRZEDAM BMW 530 M60B30 TOURING AC SCHNITZER !