Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakie powino być cisnienie w oponach 195/60/15 bmw e36 compact 1,6? byłem dzisiaj na wymianie opon i napompowali mi przod 2,2 tył 2,0 po dojechaniu do domu dopiero zobaczylem ze na tabliczce na slupku jest przod 1,8 tył 2,2 ale to chyba przy mniejszym rozmairze i przy 195 było 2,0 przod i 2,4 tył jak to ma byc w koncu?
Opublikowano
Jakie powino być cisnienie w oponach 195/60/15 bmw e36 compact 1,6? byłem dzisiaj na wymianie opon i napompowali mi przod 2,2 tył 2,0 po dojechaniu do domu dopiero zobaczylem ze na tabliczce na slupku jest przod 1,8 tył 2,2 ale to chyba przy mniejszym rozmairze i przy 195 było 2,0 przod i 2,4 tył jak to ma byc w koncu?

Zasadniczo ile należy pompować powinienes znaleźć w instrukcji lub na naklejce przy drzwiach...

Opublikowano
na slupku jest ale ja ma opony 195 a tam sa tylko 185 i 205. Czy ktos jest wstanie mi powiedziec jakie powinno byc cisnienie?
Opublikowano
Kola pompujesz w zaleznosci od obciazenia auta, jesli jezdzisz glownie sam z zona (dziewczyna), jednymi slowy masz niewielkie obciazenie auta to ladujesz 1,8 i 2,2, a jak jezdzisz czesto z kompletem pasazerow+bagaz to 2,0 i 2,4. Pozdrawiam!