Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiatam wszystkich .Mam samochód Bmw e46 kombi 2.0 diesla z kwietnia 2001 r ostatnio zmieniałem przepływkę i jest prawdopodobnie źle dobrana .Na obudowie oryginalnej Boscha zczytałem numer i tak dokupilem przepływkę jednak coś z nią jest nie tak auto nie ciągnie jak wcześniej .Gość który sprzedał mi auto nie informował mnie o wymianie przepływki jednak na jednej z jego aukcji znalazłem info że kupował takową przeplywkę .Wymienił tylko czujnik obudowa została oryginalna .I teraz mam pytanie czy jest szansa zczytania z kompa wersji sterownika tak aby poprawnie dobrać przepływkę Być może gość adoptował przepływkę i teraz po zakupie innej są problemy .Nr win mojego auta wbaax71050pe57661

Na diagnostyce wyszło takie coś

Marka i model samochodu BMW seria 3 - E46

Komponent (system) Silnik 2.0d M47 D20

Sterownik Bosch DDE 3.0

IDENTYFIKACJA

Ilość identyfikatorów 9

Numer części BMW 7786887

Numer dostawcy 0281001445

Numer kodowania 01

Numer magistrali 40

Data produkcji 50/00

Numer sterownika 52

Numer diagnostyczny 12

Numer oprogramowania D5

Numer diagnostyczny - dodatkowy 29

a może zmienić oprogramowanie ale jakie jest aktualne jaki typ przepływki powienien być .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zareklamowałem mój przepływomierz ale mam pytanie czy da się z nr sterownika dobrać przepływkę .Na diagnosytyce wyszło

Marka i model samochodu BMW seria 3 - E46

Komponent (system) Silnik 2.0d M47 D20

Sterownik Bosch DDE 3.0 i nie wiem dalej jaki typ przepływki pod ten sterownik powinien być .

Opublikowano

Witam.

Kolego myśle że trochę przesadzasz. Program który znajduję się w sterowniku nie jest jakiś "orginalny" lub wyjątkowy dla twojego auta. Ten soft ( instrukcje - program ) działa w wielu setkach tyś innych sterownikach np. dla e46, sterownik ma wpisany algorytm adaptacyjny po to właśnie że jeśli wymienisz czujnik lub przepływkę lub jeszcze inny osprzęt to z łatowścią się dostosuje. Przyczyn które powodują że auto jest słabsze jest dziesiątki i zazwyczaj nie jest to jedna przyczyna.