Skocz do zawartości

Zmiana z Klimy na Klimatronica w e46 coupe po lifcie 2003r

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To zagadnienie było już kilka razy opisywane. Stanęło na tym, że na upartego można sam panel sterowania podmienić, wszystko będzie działać oprócz jednego z ustawień nadmuchu. Działać będą dwa z trzech dostępnych, w zależności od ostatniego ustawienia na panelu manualnym przed jego zdemontowaniem (na szybę/kabinę/nogi). Dzieje się tak dlatego, że do pełnego funkcjonowania automatu potrzeba silniczki sterowania nawiewem.

Jak chcesz zrobić to profesjonalnie, odsyłam do ASO po gotowy zestaw. Koszt retrofitu w serwisie to 999zł - cena bez panelu sterowania, ten najlepiej nabyć na alledrogo. Dostajesz gotowy zestaw i nie musisz szukać drobnicy po szrotach. Operacja wymaga zdjęcia kokpitu (czyli również kierownicy itd.), ale dla średnio zaawansowanego mechanika nie powinien to być problem.

Opublikowano

Wszystko wiadomo ale czy jezeli bysmy zmienili nagrzewnice za taka z klimy automatycznej a wiec beda silniczki bedzie wtedy wszystko chodzic??

Czy ktos moze wiec co dostajemy w aso za ta cene 999 zl?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wg mnie nie ma sensu wymieniać nagrzewnicy z silniczkami, jeśli można dolożyć same sinliczki. Tu jest spis elementów w zestawie z ASO (silniczki pod hasłem actuator):

http://bmwfans.info/part-64500029507/