Skocz do zawartości

Wycieraczka tyl. e46 - kombi po lifingowe ale to bez znacz..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam troche nietypowe pytanie.

Za czesto nie uzywalem wycieraczki z tylu i wczesniej tego nie widzialem..., ale ostatnio okazalo sie ze ta plastikowa obudowa wycieraczki z tylu obciera o szybe.. i tu moje pytanie: czego moze brakowac w tym ramieniu ze wycieraczka "wpada" jakby za gleboko...???? jak przytrzymam palcem to jest pewne idealne usytuowanie wycieraczki ze ladnie przylega do szyby a przy tym odstep obudowy wycieraczki od szyby jest odpowiedni.. ale jak tylko puszcze to skrajnym zewnetrznym rogiem wycieraczka wpada za gleboko...

Jakby ktos mial podobny klopot lub ew. moze spojrzec w swojego kombiaka to bede wdzieczny...

pozdrawiam :modlitwa:

///e46 touring 320d 08/2002r 150KM STEPTRONIC,

JUN2008--->181tys km

DEC2010--->216tys km

///e90 2.0i, 130KM automat Schwarz

Aug2015 ---->102 tys km

Sep2016 ---->120tys km

///e46 318Ci coupe M-pakiet ;)

Mar2017 ----->211tys

Jan2018 ------>227tys km

Opublikowano

chyba sie nie zrozumielismy... bo wg mnie wszystko w okolicy osi obrotu jest dobrze... jedynie pomiedzy ramka wycieraczki (czarny plastik obudowujacy wycieraczke) a sama wycieraczka chyba jest jakis problem :) bo wycieraczka jakby moze przechylac sie w tej oprawce....raz jednym raz drugim koncem w kierunku szyby ... dzialanie podobne do hustawki :).... tylko ze wycieraczka wpada jakby za gleboko przez co obudowa brzegiem najbardziej oddalonym od osi obrotu zaczyna rysowac szybe...

mozesz zajrzec w swoim jak to jest zamocowane? zrobie fotki to pokaze o co mi chodzi :)

JUN2008--->181tys km

DEC2010--->216tys km

Aug2015 ---->102 tys km

Sep2016 ---->120tys km

Mar2017 ----->211tys

Jan2018 ------>227tys km

Opublikowano
(juz wiem oco ci chodzi) Powiem ci ze to normalka,ja tez mam porysowana szybe w tym miejscu.Proponuje wymienić same pióro wycieraczki i powinno byc ok.Jesli to niepomoze to wklej kawalek uszczelki od uszczelniania okien (lub czego kolwiek) pomiedzy obudowe a piuro,w taki sposub aby sluzylo to jako punkt oparcia,po takim zabiegu pióro niepowinno wpadac w obudowe.(to taka propozycja w stylu zrob to sam :twisted2: )
Opublikowano
Też tak miałem. Sprawa była prosta. Stara wycieraczka się "rozpłaszczyła" i trzeba było odgiąć metalowy stelaż wycieraczki. Później wymieniłem ją na nową oryginalną boscha i nie ma problemu. nic ni klej nic nie wstawiaj tylko nowa wycieraczka.
Opublikowano

Ok :) dzieki Panowie za porady ... myslalem ze czegos juz brakuje w ramieniu wycieraczki chociaz tez wstepnie podejrzewalem wycieraczke:) :P a jesli to sama wycieraczka to na dniach wybiore sie po nowa ;)

jeszcze raz dzieki za pomoc :modlitwa:

JUN2008--->181tys km

DEC2010--->216tys km

Aug2015 ---->102 tys km

Sep2016 ---->120tys km

Mar2017 ----->211tys

Jan2018 ------>227tys km