Skocz do zawartości

Czy możliwa jest wymiana uszczelki w drzwiach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem. Kiedy przekraczam 60 km/h słyszę dość mocny gwizd i szum. Przyczyną jest uszkodzona (odstająca) w górnym rogu uszczelka na której opiera sie szyba.

Strasznie jest to irytujące i zastanawiam się czy możliwa jest wymiana tej uszczelki? Wygląda na to, że trzeba ją jakoś wycinac i wklejać. U kogo się za to zabrać? U blacharza czy w zakladzie wymieniającym szyby? A może ktos już miał z nia doczynienia i podpowie co, jak i za ile?

Pozdrawiam.Nitaka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Koledze chyba chodzi o uszczelkę dookoła szyby, czyli regulowanie na zawiasach ma sens tylko w przypadku coupe.

Jeśli auto kolegi to sedan lub kombi, a uszczelka jest po prostu zmęczona, najprościej nabyć nową i zajechać do szybiarza. Można oczywiście zabrac się za to samemu ale jak dla mnie nie jest to zbyt wdzięczna robota, a skóry "szklarze" nie zedrą.

Sama uszczelka, a właściwie cała prowadnica szyby (bo jest to jedna zespolona część montowana dookoła szyby) powinna kosztować ok. 250zł i raczej tylko w serwisie, takie elementy wg mnie kupuje się tylko nowe.