Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak się zastanawiam co ja bym zrobił na twoim miejscu i wychodzi mi coś takiego:

- szarpanie się z tymi co ci auto sprzedali pewnie nic nie da, bo już świadomie idą w zaparte więc są albo złodziejami albo oszustami z zawodu

- zgłoszenie na policję będzie miało jedynie taki skutek, że stracisz auto, a pieniędzy i tak nie odzyskasz

- zadawanie się z elementem przestępczym może się tylko źle skonczyć, bo ci kolesie lojalni są tylko wobec swoich kumpli (a i to nie zawsze) i mając na ciebie haka (zlecenie pobicia) później dobiorą się i do ciebie.

Aby zminimalizować stratę możesz tym autem jeździć, załatwiając lewe przeglądy lub rozkręcić je i rozsprzedać na części.

Zaznaczam, że trzymając się w pełni litery prawa powinieneś zgłosić to na policję.

Pozdrowienia

Paweł

www.automobile-catalog.com

Opublikowano
Zostało mi jeżdzić przeszczepem koleś który sprzedał mi auto jest czysty ma wszystkie dokumenty zakupu.Nawert nie wiedział że jeżdzi przeszczepem.Dzięki za pomoc w tej sprawje,a wcale nie jest prosta czytając wasze wypowiedzi .Dziwi mnie tylko dlaczego urzędy komunikacji nie sprawdzają takich samochodów pod względem legalności.Wystarczyło by jechać na przegląd który by stwierdził orginalność pól numerycznych w auci.Jeszcze raz wielkie dzięki.