Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z alarmem. Jest chyba za bardzo czuly bo nawet jak przejedzie obok samochodu ciezarówka to się wlącza i wyje. Mozna to przestawic samemu czy musze jechac do serwisu?
Opublikowano
Można regulować. Przede wszystkim sprawdź, który czujnik się aktywuje.

No pewno udarowy... Autor nie napisał (chyba, że przegapiłem) jaki ma alarm fabryczny/niefabryczny, ewentualnie jakiej marki

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Nie ma przy Twoim opisie, czy masz touringa, czy sedana. Uzupełnij.

Miałem u siebie tak, że włączał się alarm. Przyczyną była zamykana szyba w tylnej klapie. Podobna typowa usterka. Mi to robił mechanik, więc dokładnie nie wiem na czym to polega. Z tego co mi mówił, to coś tam w domykaniu tej szyby nie styka. Szyba niby zamknięta, ale nie styka. Może wtedy na komputerze wyskoczyć komunikat, że szyba jest niedomknięta, ale niekoniecznie.

Jeżeli masz sedana, to obejrzałbym maskę silnika, tam powinna być regulacja.

Opublikowano
Mam sedana, alarm fabryczny. A to bylo tak: padly mi zegary (EEPROM-IKE) - nie dzialal obrotomierz, komputer pokladowy, chwilowe spalanie itp. Pojechalem do serwisu i wgrywali oprogramowanie (mowil ze sksowali wszystkie moduly i wgrali wszystko od nowa) - bylo to jakies pol roku temu. Skasowali mnie w serwisie na ponad 300 i po pol roku zaczal wyc alarm. Nie chce do nich jechac, bo pewnie by zrobili ale znowu ponad 300 by mnie kosztowalo. Wiec prosze o pomoc.