Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakończe temat

To na sto procent hydroakumulator

Po wymianie na nowy, żadnych stuków, szarpnięc na kierownicy i innych efektów nie stwierdzam.

Pozdrawiam

Opublikowano
Miales jakies inne problemy z hamulcami oprocz stukania, tzn zanik hamulcow, twardniejacy pedal hamulca...?
Opublikowano

Marcin 850 na początku było tylko szarpanie kierownicą i stuki przy wciśniętym hamulcu, a potem, jakis miesiąc temu, pojawił się efekt "twardego hamulca" Wtedy już wiedziałem że to klasyka przerabiana w e23, czyli padnięta membrana hydroakumulatora. Wymienłem jest ok.Objawy ustąpiły.

Nie wiem jak daleko już szukałeś i jakie masz objawy, ale jak masz podobny efekt twardego hamulca przy gwałtownym wcisnięciu to dla pewności, skręć stery w np. w lewo do końca i gwałtownie na hamulec depni i zobaczysz że wtedy jest miękki - padniety hydroakumulator.

Pozdrawiam i powodzonka

Opublikowano
No wlasnie hamulce mam rewelacyjne, o czym ostatnio przekonałem się hamując z 260 do 200km/h(auto na niemieckich tablicach zajechało mi pas, w zasadzie to wyjechał mi pod koła. Ciesze sie, że żyję tak swoja droga. Reakcja na pedal hamulca jak zwykle byla natychmiastowa, nawet ABS zadziałał przy takiej predkości, a tarcze z przodu były fioletowe przez następne kilkaset kilometrów. Dlatego mam dylemat, czy to w koncu pompa wspomagania, czy grucha. Na szczęście w ostatnim czasie pojawiły się 4 osemki na czesci u kolegi, który mieszka 30km ode mnie, takze wezme jedno i drugie i na chybil-trafil (zaczne od gruchy, bo wymiana prostsza :8) )
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Wymienilem gruszke i faktycznie to ona byla odpowiedzialna za te stuki :D