Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wymieniałem drzwi kierowcy ale całą instalacje w nich przełożyłem ze starych. Okazało się, że w przednich ale prawych drzwiach przestał działać centralny zamek, domykanie szyby z pilota i nie otwiera się w nich szyba z guzika na drzwiach kierowcy. Z guzika na tych drzwiach otwiera sie normalnie. Sprawdziłem dwa razy wszystkie połączenia w obu przednich drzwiach i wydaje się, że wszystko połączone jest ok. Nie wiem czy to ma znaczenie ale jak tylko założyłem te "nowe" drzwi i podłaczyłem tą instalację która w nicyh była to przy zamykaniu i otwieraniu centralnego zamka otwierały sie i zamykały wszystkie szyby. Właśnie dlatego założyłem do nich starą instalacje ale w tej chwili nie działa poprawnie elektryka w przednich prawych drzwiach.
Opublikowano

moim skromnym zdaniem to może być tak że jak pierw było źle podłączone to komputer odłączył te drzwi

jako że wszystko jest sterowane cyfrowo to ja bym pojechał na kompa do serwisu

ja walczyłem z domykaniem szyb - by zamknąć musza trzymać guzik - pierw obciołem kabelki z maty zabezpieczającej przed przyciśnięciem czegoś - i nic

następnie te kabelki zlutowałem ze sobą i też nic

no i w końcu koledzy tu na klubie podpowiedzieli że takie próby nic nie dają bo po błędzie można to uruchomić tylko komputerem serwisowym