Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nabyłem sterownik zamka STIG (chyba model 60) dedykowany do BMW z modułem domykania szyb i pilotami scyzorykami.

Dałem to do założenia elektrykowi w pewnej znanej firmie. po prawie 2 godzinach wszystko było założone..... i pojawił sie kłopot. Otóż szyby sie pięknie domykały razem z szybrem, ale znowu nie otwierały się drzwi. Facet nie mógł nic wymyslić więc odłączył całkiem domykanie szyb i teraz mam tylko na pilota same drzwi. Wpinał się koło kierownicy.

Czy ktoś to montował? Czy ktoś ma jakiś dobry schemat do E34? Jedna stówka juz poszła i wystarczy!!

Opublikowano
dodam jeszcze że jak zamykam i otwieram drzwi to kierunki raz migają wszystkie a raz tylko lewe, bez jakiejkolwiek reguły. W dodatku teraz zauważyłem jeszcze że jak włączam kierunki w czasie jazdy to raz "pykają" a raz nie. kierunki migają, sprawdzałem, tylko że jak się prawy przedni zaświeca to przygasa światło mijania - i tak migają sobie nawzajem. Wniosek z tego wszystkiego jest chyba taki że coś się zwiera albo nie zwiera od czasu do czasu. Ale spokojnie doświadczony elektryk zakładał :duh: