Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam . mam problem z odpalaniem autka - ale tylko czasami - po podlaczeniu pod kompa wszystko jest niby ok. pomyslalem sobie ze to moze byc wina alarmu ktory zostal dolozony ( seo perfect ) wczoraj alarm wyciagnalem no i niestety problem nie zniknal.

czy jest jakies zabezpieczenie fabryczne ktore uniemozliwia uruchomienie silnika ? objaw mam taki jakby odciecie paliwa - silnik sie zapala na ulamek sekundy i stoi . jedynym sposobem na uruchomienie jest zamknac autko - poczekac 10 - 15 minut i autko odpala bez problemu.

aha i jak mam zamkniete auto i nacisne jeszcze raz zamkniecie ( mowa o pilocie w kluczyku ) to wtedy jest rygiel ? i szyby ? i moze wtedy cos sie jeszcze blokuje.

pozdrawiam

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
Sprawdź może czy nie masz zainstalowanego "niefabrycznego" odcięcia w samochodzie . Nawet jeśli o takowym nic nie wiesz ani z którego nie korzystasz . Już spotkałem się z kilkoma takimi sytuacjami że albo gdzieś był skitrany kolejny już właściciel nic o nim nie wiedział albo kiedyś coś było i ktoś chciał to wyciąć i może nie do końca zrobił to dobrze :roll:
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano
sprawdz - tylko gdzie szukac?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
sprawdz - tylko gdzie szukac?

No ja bym szukał szczególnie pod siedzeniami , koło bezpieczników itd i przekaźników jeśli coś by było to na pewno by było widać przewody nie daleko do jakiegoś odcięcia . Na pewno gdzieś w środku jeśli już . Też nie jestem pewien co by ci mogło tak świrować z fabrycznych elementów i tak pomyślałem że być może był albo jeszcze jest tam jakiś "wynalazek" i świruje :roll:

http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano

no ale jest jakies zabezpieczenie fabryczne ? jak to jest ?

i ogolnie jak zrobic rygiel ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl