Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie wszystkich. Tydzień dni temu kupiłem sobie pierwsze wymarzone auto BMW E36 Coupe. Już po paru dniach pojawił się następujący problem. Mianowicie nie mogę otworzyć samochodu od strony kierowcy, po prostu jak wkładam kluczyk i przekręcam nic się nie dzieję, auto się nie otwiera, dlatego samochód muszę otwierać od strony pasażera, a jest to bardzo irytujące :?. Co ciekawe z zamknięciem od strony kierowcy nie ma problemu, po przekreceniu auto się zamyka, lecz z otwarciem już jest problem. Proszę o pomoc jaka jest przyczyna takiej sytuacji? Czy muszę jechać do mechanika, czy samemu mogę w jakiś sposób temu zaradzić :(
Opublikowano

Ale kolego kluczykiem przekręcasz czy nie idzie w lewo??A od strony pasażera jak otwierasz,kluczykiem i centralka odbija czy z wewnątrz klamką??

Sprubój jeszcze przekręcić na maks w prawo,podnieść klamkę i przekręcić w lewo,zobaczysz czy otworzy.

"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Wydaje mi sie ze kolega wpadlby na to ze dzwi sie nie otworzą po samym wlozeniu kluczyka tylko po jego przekręceniu w lewo ;) U mnie tak było i nic nie zrobisz bez sciągnięcia boczka i oględzin zamka /mechanizmu do otwierania. Zapewne odczepił się ten taki "rygielek" nie wiem jak to nazwać inaczej.
Opublikowano

Kolego beemki mają funkcje otwarcia bez podłączonego akumulatora jeśli drzwi są zaryglowane,jeżeli się zatnie to można tak spróbować. I to jest właśnie podnieść klamkę,przekręcić w prawo i w lewo!

Ja tu z nikogo głupka nie robię!

"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"