Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam co ile(km)wymieniacie olej?Jaki najlepiej wlać?Aktualnie jeżdżę na full syntetic(chyba mobil).Jaki powinien byc"bezpieczny"-własciwy poziom oleju przy wymianie.Przy ostatniej wymianie nalali mi do pełna(max.na bagnecie) i teraz mam trochę"spocony silnik".
Opublikowano
Witam co ile(km)wymieniacie olej?

Ja zmieniam wg wskazań komputera - czyli komputerowe 25000km ( w rzeczywistości mniej - bo algorytm obliczania nie jest 1:1 ), lub raz do roku - olej LL04 sitetico.

Jaki najlepiej wlać?Aktualnie jeżdżę na full syntetic(chyba mobil).

Skoro nie narzekasz - to nie zmieniaj marki. Wlej syntetyk o zalecanych parametrach lepkościowych i zalecanej normie LL.

Jaki powinien byc"bezpieczny"-własciwy poziom oleju przy wymianie.Przy ostatniej wymianie nalali mi do pełna(max.na bagnecie) i teraz mam trochę"spocony silnik".

Ja zawsze wlewam złoty środek - a reszta do bagażnika i czeka na dolewkę ( jesli jest konieczna - w moim przypadku jeszcze nie dolewałem ).

Pzdr,

Opublikowano

amen

ten temat byl walkowany w prawo i w lewo

z gory i z dolu

funkcja: szukaj

szukanie nie boli

q