Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przepala mi bezpiecznik od ogrzewania szyby, kabel miał przetarta izolacje i dotykał zawiasu, ale po zaizolowaniu dalej przepala. Z tego co mi się wydaje to idzie tam tylko jeden przewód (prawdopodobnie +) więc gdzie jeszcze mogło dojść do uszkodzenia i powstania zwarcia?
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano

Problem już rozwiązałem (chyba bo bezpiecznika już nie przepala, ale nie miałem jeszcze okazji sprawdzić czy ogrzewanie działa) - izolacja na kablach (zaraz przy szybie w tym rozciągliwym oplocie) była stopiona i kabelki się połączyły :).

Z lewej strony idzie wiązka od ogrzewania - żeby to naprawić wystarczy ściągnąć ten oplot i poizolować.

Opublikowano
U mnie to jest plastikowy oplot zakończony gumową nakładką (nie wiem jak to nazwać), musiałem ścignąć - rozciąć tą nakładkę i wtedy oplot swobodnie się zsuwa, nie bój tylko idź i się za to weź to bardzo prosta sprawa.