Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Vitam. Mam compacta 316 z silnikiem M43. Chciałbym wstawic silnik od 318, ale tego z dwoma wałkami M44 lub M42. Wolałbym M44 bo jest nowszy. Szukam porady: co musiałbym kupic wraz z silnikiem, co zmienic i czy wogóle ktoś tego dokonał. I czym się różnią silniki od 318is i 318ti?
Opublikowano

Kolega Bagor skutecznie odradzi Ci ten zabieg. Podobno drogo go to wyszło i jest to nieopłacalne.

Is to to samo co Ti tylko że oznaczenie Ti pochodzi z compactów.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Sam myslalem nad takim SWAPem i patrzac po realoem i bmwfans, wymienia sie sam silnik+oprzyrzadowanie. Sprzeglo, szkrzynia, wal, dyfer, wszystko jest to samo. W Is/Ti byly na tyle tarcze ale podobno bebny moga zostac. Popytaj na forum beemka, tam znajdziesz wiecej... Pozdrawiam!
Opublikowano
Ja jestem po swapie z m40 na m42 a więc praktycznie tak jak m43 -> m44 i rzucam po prostu pytanie retoryczne co jest w tym trudnego bo moj swap trwał kilka godzin i nie było nic trudnego i skomplikowanego.... (do Kylo WR)
Opublikowano
Kolega Bagor skutecznie odradzi Ci ten zabieg. Podobno drogo go to wyszło i jest to nieopłacalne.

Ale ja żadnego swapa u siebie nie robiłem :D Musiałeś mnie z kimś pomylić :)

O kurcze :oops: Fakt może coś pomieszałem.

Chyba to użytkownik Trap robił taki swap i pisał coś innego.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Dzięki Bardzo Panowie. Jeżeli dobrze zrozumiałem, to wystarczy silnik i oprzyrządowanie, tak? A sterownik? Pytam się, ponieważ nie chcę żadnych niespodzianek gdy będę już miał wyjęty silnik. Niestety muszę jeszcze trochę poczekac, bo nie wypaliło z kupnem silnika. Trochę już siedzę przy samochodach i może jestem za bardzo wybredny, ale gościu chciał mi wcisnąc silnik, który wyglądał jak wyjęty z jeziora :jawdrop: Może macie kogoś kto ma na sprzedaż silnik m44 ti.