Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Po odkręceniu korka zbiorniczka wyrównawczego zauważyłem,iż miarka sobie dryfuje :) czy nie powinna być na stałe?dodatkowo jest luźna jakaś okrągła uszczelka, po odpaleniu silnika płyn przelewa się otworem który jest u góry zbiorniczka(to chyba normalne).Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam wszystkich,

Po odkręceniu korka zbiorniczka wyrównawczego zauważyłem,iż miarka sobie dryfuje :) czy nie powinna być na stałe?

Nie - musi dryfować - bo to jest pływak. Jak odkręcasz korek wlewu płynu to pływak powinien się podnieść zgodnie z tym co masz narysowane na chłodnicy. Wtedy wiesz ile masz płynu - MIN, MAX...

dodatkowo jest luźna jakaś okrągła uszczelka

Hmmm nie wiem o jaką uszczelkę ci chodzi. Może coś ci tam wpadło.

po odpaleniu silnika płyn przelewa się otworem który jest u góry zbiorniczka(to chyba normalne).Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam

Tak to normalne. Jakby się nie przelewało - znaczy że pompa jest KAPUT.

Pzdr,

Opublikowano

Dzięki piotr2569.Ta uszczelka o której wspomniałem jest dookoła

tego pływaka.Hmm a może korek ma jakąś uszczelkę?Autko mam od niedawna więc może poprzedniemu właścicielowi coś wleciało.Jeszcze raz dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

Opublikowano
Ta "uszczelka" to jest jak sądze ogranicznik tego pływaka, jesli jego dolna czesc jej dotyka to znaczy ze poziom płynu jest max. Przynajmniej z Twojego opisu wydaje mi sie ze o to Ci chodzi :)

Once you get locked in to a serious drug collection the tendency is to push it as far as

you can...

http://www.motostat.pl/user_images/2680/icon3.png

Opublikowano

Panowie wszystko OK.To była uszczelka korka.

Pozdrawiam