Skocz do zawartości

Czujnik poziomu plynu do spryskiwaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam maly problem z czujnikiem od plynu do spryskiwaczy. Gdy mam pelen zbiornik plynu wszystko jest dobrze, ale tylko przez pare minut. Troche pojezdze i wyswietla sie WASCHWASSERSTAND. Dopiero gdy zbiornik jest pusty wreszcie ten komunikat mnie nie meczy. Wiec czujnik dziala na odwrot. Moze ktos wie jaka jest tego przyczyna? I co z tym mozna zrobic? Prosze o pomoc.....

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
Prosta sugestia :lol: - Sprawdź czy czujnik nie jest wsadzony "do góry nogami" :) - kostka powinna być na górze.Tam jest pływak, więc jak się odwróci czujnik to pływak będzie się wychylał w złą stronę i czujka oszukuje

Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę,

bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół...

Opublikowano
a mozesz mi podpowiedziec gdzie jest czujnik? ja raczej sam nie grzebi przy samochodzie, ale to musze zrobic sam bo mechanicy w ogole nie wiedza o co chodzi. Przynajmniej w moim miescie

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

• 2 lata później...
Opublikowano

U mnie wyskoczył "WASCHWASSERSTAND" i nie chce zgasnąć od dwóch tygodni.

Sam czujnik z pływakiem sprawdzałem, działa prawidłowo, a mimo to komunikat cały czas jest.

Czyżby przerwa obwodzi tego czujnika?

Jakieś sugestie? Może ktoś zna jakieś newralgiczne miejsca?

126p>Polonez 1,5>Seicento 900>Polonez 1,4 103kM>Nissan 100NX 150kM>Peugeot 406>Peugeot 406>Opel Vectra 2,2DTI>BMW520i 24V>BMW 525i 24V Touring i VW POLO 1.0 sport GT :) '92>A-klasa 140KM>E61 530d
Opublikowano

Naprawiłem w końcu :D

Uzupełniłem zbiornik spryskiwacza tylnej szyby :duh:

Nie wiem jak mogłem zapomnieć, ze z tyłu jest drugi, skoro napełniałem go wcześniej kilka razy...

126p>Polonez 1,5>Seicento 900>Polonez 1,4 103kM>Nissan 100NX 150kM>Peugeot 406>Peugeot 406>Opel Vectra 2,2DTI>BMW520i 24V>BMW 525i 24V Touring i VW POLO 1.0 sport GT :) '92>A-klasa 140KM>E61 530d
Opublikowano
Wlasnie to Ci chciałem napisać :lol: .U mnie też wyskoczyło a z przodu było full-kapnąłem się ze nie pokazuje czy chodzi o tył czy o przód.
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...