Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

Nie działa mi tylna wycieraczka w Touringu , bespieczniki te pod maską i pod kanapą sprawdzone i są Ok.

Czy jest gdzieś jakiś przekaźnik , który można jeszcze sprawdzić zanim będe szukał w wiązce przy zawiasach , dodam że spryskiwacz i grzanie szyby działa a wiązke robiłem jakieś dwa lata temu.

Z góry dzieki za pomoc

Zdrówko

Dario

Opublikowano

Chodzi Tobie o ten bolec od wycieraczki w szybie?

Sprawdziłem i on jest raczej ok, a silnik nawet przy otwartej szybie nie rusza , przy zamknietej również nic nie czuć aby chciał sie poruszyć.

czy tylna wycieraczka ma jakiś przekaźnik?

Zdrówko

Dario

Opublikowano
nie wiem gdzie ma przekaźnik, ale kiedyś miałem podobny problem, winą był przetarty przewód z lewej strony przy zawiasie klapy, po zdjęciu osłony widać go było gołym okiem. Moze u Ciebie tez tak się trafiło, :cool2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

A u mnie z tyłu wolna amerykanka:(( i nie wiem gdzie szukać przyczyny.

Co działa:

- otwieranie klapy

- spryskiwacz

- centralny zamek

Nie działa:

- wycieraczka

- ogrzewanie szyby

- otwieranie szyby

- oświetlenie automatyczne (po podniesieniu klapy)

Sprawdziłem bezpieczniki, przekaźniki, zdjąłem nawet plastiki i podłączałem na krótko ustrojstwa i chodziły. A z normalnego sterowania działać nie chce:(( Które przewody mogły szlag trafić , jeśli w ogóle? Dodam,że przewody nie noszą śladów uszkodzenia przy zawiasach.

PzDr i dzięki z góry za pomoc

:mad2: