Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegoś czasu zauważyłem taki oto problem przypuśćmy jak przycisne i wejde na obroty 4 5 tys i wcisne sprzęgło to obroty zamiast szybko spadać strasznie wolno spadają i jak puszcze sprzęgło to wtedy nagle spadają o ok tysiąc i podskakuja co powoduje szarpanie auta.

To się dzieje tylko na wysokich obrotach na niskich normalnei wciskam sprzęgło spadają puszczam podskakuja nic nei szarpie nawet przy szybkiej zmianie biegów.

Nie wiem co to moze być ale mam nadzieje ze mnie zrozumieliście moze to koniec sprzęgła?

Auto to e46 323ci

• Członkowie klubu
Opublikowano
Po co w ogóle tak robisz :?: Chcesz zakończyć żywot koła dwumasowego :?:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
No ale chyba tak się czasami robi przy szybkiej jeżdzie 4 5 tys obrotów i szybka zmiana biegów pozatym od czasu do czasu chyba można tak pojeżdzić przeciez każdy tak czasami robi a tu najwyrażniej chyba jest coś nei tak skoro dzieje się tak jak napisałem...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
No ale chyba tak się czasami robi przy szybkiej jeżdzie 4 5 tys obrotów i szybka zmiana biegów

Tak to norma ale nie wciskanie sprzęgła i pozwolenie spadku obrotów. Są przecież inne metody sprawdzenia sprzęgła i elementów z nim współpracujących :idea:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań