Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam problem, mianowicie bawiłem się dzisiaj carsoftem 6.1.4. Jako że mam anglika 528 98r chciałem zmienić wyświetlanie na zegarach zamiast mil to kilometry i zegarek z 12 na 24. No i po ustawieniu wszystkiego w carsofcie wcisnąłem zapisz i czekałem na efekty. Po chwili zmieniło mi zegarek, wyświetliło przebieg w km i wskazówka od obrotomierza poszła do max, a na przebiegu dziennym pokazało PPP.P

No i teraz problem jest taki, że jak zapale silnik to obroty pokazuje maksymalne, mimo że są normalne, PPP.P nie zmienia sie na przejechane kilometry, nie pokazuje spalania i na BC nie ma żadnych wskazań(temp, średnie spalanie itp.)

Robiłem test zegarów i pokazuje wszystko prawidłowo, zmieniłem carsoftem wskazania spowrotem na mile i nic dalej to samo. Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Co zrobić żeby pokazywało wskazania na BC? Może trzeba odłączyć akumulator na jakiś czas?

Dzięki z góry za jakieś wskazówki

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Dzięki

Po przeczytaniu tego linka wnioskuje, że to grubsza sprawa.

I czy to naprawią w ASO? I ile to może kosztować?

Teraz jestem w Anglii i zastanawiam sie czy jechać tutaj do ASO, ale pewnie zawołają sobie odpowiednio, czy czekać bo wybieram się na święta do Polski i tam to zrobić.

A tak dla ostrzeżenia przed carsoftem, zanim coś zrobicie to zastanówcie się dwa razy, bo do tej pory myślałem że tym programem nic nie można popsuć.

Pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano
No i zrobiłeś sobie kuku :| Trzeba wszystko wgrać na nowo.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań