Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanko jak łatwo sprawdzić czy w moim aucie jest ABS? Koła się blokują, czyli nie ma go albo nie działa. Na liczniku nic się nie świeci że nie działa. W miejsu gdzie są bezpieczniki znajdują się duże kostki jedna czerowna, druga szara na których napisane jest ABS. Auto mam w bogatej wersji i też mi nie pasuje, żeby nie było ABSu. Jest klima dwustrefowa, elektryka siedzenia w skorze, pełen m pakiet,a czy ABSu by nie było, czy poprostu nie działa?
Opublikowano
a czy ABSu by nie było, czy poprostu nie działa?

witam, az nie chce mi sie wierzyc:)

musza byc.

no prosze witkowo:)

pracuje tam hehe

masz na miejscu extra speca od takich rzeczy, jakbys wyjezdzal z witkowa na słupce

ostatnie chyba zabudowanie po lewej, duzo fur stoi, nie trudno nie zauwazyc;)

Opublikowano
No ale mi nie pasuje to, że żadna kontrolka nie pali się, że ABS nie działa. Tarcze są z przód/tył a koła zawsze się blokują.
Opublikowano
Jacek Sieniuć;) Ale kasuje hehe a gdzie pracujesz;)

:lol: swiat jest maly jednak:)

ale kasuje w jakim sensie:)

nie no ja jestem mega zadowolony z jego uslug a dodatkowo pomagal mi w transakcji w zwiazku z obecnym zakupem;)

a pracuje w firmie budowlanej na skrzyzowaniu na skorzecin

nazwy nie bede podawal bo kryptoreklama;)

Opublikowano
No ale mi nie pasuje to, że żadna kontrolka nie pali się, że ABS nie działa. Tarcze są z przód/tył a koła zawsze się blokują.

czyli kola blokuja, no to moze po prostu dioda kontroli padla :roll:

Opublikowano
nie no abs na kołach nie działa tylko koła normalnie się blokują przy hamowaniu. Trzeba przynzać Jackowi, że się zna, ale swoją wiedzę ceni;)
Opublikowano
nie no abs na kołach nie działa tylko koła normalnie się blokują przy hamowaniu. Trzeba przynzać Jackowi, że się zna, ale swoją wiedzę ceni;)

najlepiej podaj swoj vin (7 ostatnich znakow nadwozia) to Ci raz dwa tu rozkoduja i bedzie wiadomo czy ma czy nie, bez szukania pompy absu

a z tymi cenami to jest zdecydowanie najtanszy ze wszystkich z jakimi mialem do czynienia, pomijajac fachowosc

nawet firmowe fury staram sie zaprowadzac do niego

mialem kiedys problem z dsc w moim e46, w bmw koszt naprawy ok 7000, kazdy inny mechanik ok. 3000, kazdy chcial wszystko wymieniac

u jacka zostalo to zrobione za 200zl i dziala bez zarzutow:D