Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam taki problem ze zacina mi sie czujnik cofania raz jest ok tak ze chodzi dobrze a dzisiaj caly czas jak wlaczam wsteczyny to pisczy caly czas. co to moze byc jak to moge naprawic? Narazie tylko wyczyscilem te czujniki. a kolejny taki maly prbolem mam taki ze jak ktos wsiada na pasazera to zapala sie lapma od poduczki na chwile i tak po 5 min gasnie nie zawsze to sie zapala ale dosyc czesto.
Opublikowano
Co do kontrolki poduszek to zapewne na wykończeniu masz bardzo częstą usterkę w buniach a mianowicie matę pasażera :roll2: Poczytaj trochę o tym bo sporo o tym było na forum a nawet jest sposób by zamiast wymiany obejść błąd :norty:
Opublikowano
mam taki problem ze zacina mi sie czujnik cofania raz jest ok tak ze chodzi dobrze a dzisiaj caly czas jak wlaczam wsteczyny to pisczy caly czas. co to moze byc jak to moge naprawic?

ja mialem walniety czujnik, potem jak go wymienilem okazalo sie ze wlasnie raz dziala raz nie, a czujniki dobre. okazalo sie ze w takim razie cos nie tak z wiązka musi być przy zderzaku. dzis idzie postac weekend u elektryka to po nim bede wiedzial juz na 100%:)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
mam taki problem ze zacina mi sie czujnik cofania raz jest ok tak ze chodzi dobrze a dzisiaj caly czas jak wlaczam wsteczyny to pisczy caly czas. co to moze byc jak to moge naprawic?

ja mialem walniety czujnik, potem jak go wymienilem okazalo sie ze wlasnie raz dziala raz nie, a czujniki dobre. okazalo sie ze w takim razie cos nie tak z wiązka musi być przy zderzaku. dzis idzie postac weekend u elektryka to po nim bede wiedzial juz na 100%:)

czujnik mozna sprawdzic w bardzo prosty sposób:

- kluczyk na zaplonie

- włączony wsteczny.. i

- przystawic ucho do czujnikow..- sprawne schychac (cos jakby male trzaski)