Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. moja bema to 523 benz. z sinikiem 2,5l. auto jest w tiptroniku. ciage pai mi sie bezpiecznik nr. 15 i przez to nie moge odpalic samochodu poniewaz na wyswietlaczu w iczniku wskazuje pozycję biegu na D choc lewarek jest na P. jaka może byc tego przyczyna. kiedys tez mi sie tak stao ale wymieniłem bezpiecznik i było dobrze a teraz cały cas sie pali. podejrzewam ze gdzies jest zwarcie ae gdzie?? pomocy!!!!!
Opublikowano

przeglądałem właśnie wds i w twoim przypadku bezpiecznik nr 15 odpowiada za obwody (kabel obwodu dla bezpiecznika nr 15 jest zielono biały)

-sterownika automatycznej skrzyni

-alternatora

-przełącznika temperatury

-czujnika poziomu oleju

zamieszczam screen dla zobrazowania co i jak

http://img22.imageshack.us/img22/2058/f15n.th.jpg

musisz sprawdzić te obwody, zajrzyj tez do puchy gdzie znajduje się sterownik skrzyni (pod lewym filtrem kabinowy patrząc od przodu pojazdu żeby tam się dostać musisz zdemontować cała obudowę filtra następnie klucz imbusowy i odkręcasz 4 śruby pokrywy komory sterowników )