Skocz do zawartości

Mam problem z odpalaniem na zimno a jak odpali to znacznie..

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Za mało informacji, o Twojej usterce.

Opisz dokładnie co sie dzieje.

Pozdro

003.jpg
Opublikowano

tak długa aż akumulator padł!!!Dziś rano kręciłem go zapalił,ale niepokojące jest to,że strasznie kopci nigdy tego nie miałem.Faktem jest jak to w tds,że jak ma mało paliwa to problem z odpaleniem.Przeważnie staram się żeby było dużo i tak jest dziś ponad 50 litrów.Nie jestem mechanikiem tylko ekonomistą więc dogłębnie nie określę co jeszcze jest nie tak.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie, nie jestem pewien.

ale też nie jestem mechanikiem tylko informatykiem!

P.S od czegoś trzeba zacząć

co do tego paliwa to skoro nie jesteś mechanikiem to skąd wiesz, że masz zepsutą pompkę w baku? U mnie na paru litrach odpala bez problemu

możesz mieć również zapowietrzony układ przez wtrysk albo nieszczelności w układzie i dlatego tyle kręci i przy tym musi dymić

Tak jak kolega wyżej napisał podaj więcej informacji

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano

Jedynie co mogę dodać,że to się dzieje rano jak jest zimny.Później w ciągu dnia jak się poruszam nie ma takiego problemu.Żadnych innych objawów nie ma bujania,tłuczenia a w moim mieście nie ma żadnego mechanika,który by się znał na tds-ach.

Pozdrawiam

Opublikowano
Oczywiście czekasz aż zgaśnie vorgluhen albo pre. heating?
"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
Ja bym też obstawiał świece. U mnie była dobra tylko jedna i miałem to samo. Samochód zapalał po 1-2min kręcenia.
Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W