Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Byłem na diagnostyce silnika i komp wykazał problem z zawirwaniami powietrza, nie wiem jak to się nazywa fachowo, ale po przeglądnięciu silnika okazało się, że była wyjęta wtyczka( chyba związane to jest z pracą kolektora) . Po włożeniu jej komputer nie wykazał żadnych błędów. Silnik zbiera się ładnie "dołem" tylko trochu głośniej chodzi, są odczualne drgania. I teraz mam pytanie czy ktoś specjajlnie odłaczył tą wtyczkę, czy też zapomniał ją podłaczyć i jak to się ma na pracę silnika.
Opublikowano
Jest to wtyczka od czujnika powietrza dolotowego.Często zapomina sie o jej podłaczeniu,mnie 2razy.
BMW do końca.
Opublikowano
Wydaje mi się że gdy miałem wyjętą tą wtyczkę to silniczek pracował ciszej ale był trochę mułowaty w dolnym zakresie, teraz jest trochę głośniejszy ale za to zbiera sie lepiej. Ale gdybyśmy przyjeli, że ktoś specjalnie wyjął tą wtyczkę to jaki miał w tym cel? Dziękuję za sugestie.