Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie po przekręceniu kluczyka wszystkie drzwi się zamykają rygielki idą w dół a po 2-3 sekundach nagle rygielki odskakują do góry i wszystkie drzwi zostają otwarte .

rozebrałem przednia tapicerkę od kierowcy popryskałem wd 40 ale zero reakcji założyłem tapicerkę uderzyłem w nią i przez chwile było wszystko ok ale po jakimś czasie znów to samo ktoś wie gdzie tkwi przyczyna proszę o jakaś podpowiedz

wersja sedan

Opublikowano
Spróbuj zamknąć zamek dociskając dzrzwi (te od kierowcy) jezeli poskutkuje to znaczy ze "wytarła" ci sie taka plastikowa tulejka która jest przy ryglu mocowanym do słupka lub czujnik otwarcia drzwi. Przezywalem cos takiego, kup gdzieś na szrocie mniej zuzyty rygielek i po klopocie.
Opublikowano

pomogło przy dociśnięciu drzwi zamki sie zamknęli i jest oki WIELKIE DZIEKI:)ale tylko jak docisnę drzwi, A czy to to trzeba wymienic ?

URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/488acf6ecb87d7a5.html]http://images39.fotosik.pl/67/488acf6ecb87d7a5m.jpg[/url]

Opublikowano

witam :)

jesli nie rozwiazales jeszcze swojego problemu to moze pomogo gdyz mialem podobny problem otoz u mnie okazalo sie ze w kablu idacym pod klapa bagarznika byly poprzecierane i pourywane przewody i przez to dzwi sie otwieraja tzn zamki :mrgreen:

sprawdz ten kabel i daj znac :D

Opublikowano

Najczęstszy ból nie zamykania drzwi to albo rygle, albo przerwana instalacja przy tylnej klapie.

Jeśli rygle, to można je podlutować, lub czymś posmarować sam "dzyndzelek" :mrgreen: (ten w ryglu oczywiście ;) ). Ja podklejałem Poxyliną i trzyma tak już od prawie roku, nie mam tzw. efektu dyskoteki.

A sama wiązka przy lewym zawiasie klapy także może dać o sobie w sposób upierdliwy. Mi zamek przez małe zwarcie w tej wiązce zamykał na dwa razy. Zalutowanie i poizolowanie przewodów naprawiło problem.