Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z panelem wewnętrznym (tapicerka pod szyberdachem) a mianowicie jak szyberdach jest zamknięty albo uchylony do góry to tapicerkę (panel) można luźno przesuwać do tyłu i do przodu.... blokuje się dopiero jak odsuwam szyberdach do tyłu (idzie lekko w dół i dopiero wtedy zaskakuje razem z panelem). Czy wie ktoś co może być powodem ?? Może trzeba go jakoś zatrzasnąć a ja nie wiem jak...

Aha i podzczas uchylania nie przesuwa się do tyłu.. trzeba go ręcznie odsunąć.

Sama radość :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ktoś ci zepsuł mechanizm albo po prostu wysunął go /ten ruchomy panel/ z zatrzasków. Mnie też się to kiedyś stało i żeby to złożyć spowrotem to albo trzeba wiedzieć jak albo rozebrać całą kasete z szyberachem i poskładać. W serwisie pewnie będą wiedzieć w któym dokładnie momencie trzeba przesunąć ten panel żeby zaskoczył w odpowiednie miejsce, znajomy coś mówił że w połowie trybu uchylania szyber dachu ale niestety okazało sięże jakieś elementy które są odpowiedzialne za przesuwanie panela tapicerki są wypadnięte i trzeba było rozebrać całość. Jest to na 100% do zrobienia tyle że jak ktoś tego nigdy wcześniej nie widział na oczy to strasznie trudno wytłumaczyć o co w tym wszystkim biega.