Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pare pytań może ktoś będzie znał odpowiedzi.

1.Zauwarzyłem że podczas przyspieszania popjawiła się turbo dziura a mianowicie na 1 ciągnie na 2 ciągnie łaadnie od 1700 obr na 3 biegu między 2100 obr a 2400 może niecałe dziura po czym 4 i 5 przyspiesza bezproblemu tak się dzieje niezawsze na tym 3 biegu czsami jest to odczuwalne a czasami nie .

2 pytanie jak sprawdzić czy mam podgrzewane lusterka ustawiane są elektrycznie ale niewiem czy są podgrzewane czy poprostu sie niepopsuły

3problem był jeszcze z trzeszczącą tapicerką ale poradziłem sobie dzięki forum już jest cisza i spokój

Opublikowano
Raczej nie może tak być, że w manualu brak mocy występuje na niektórych biegach. Albo on jest albo nie, zależy to tylko od prędkości obrotowej silnika. Może po prostu występuje sporadycznie a na niskich biegach tego nie zauważasz, bo szybko się wkręca na wyższe obroty. Na początek sprawdź układ dolotowy, czy nie ma nieszczelności i czy nie dostaje się gdzieś fałszywe powietrze ( u mnie np. pęknięta była obudowa filtra powietrza i miał czasami takie objawy),to najłatwiejsze i nic nie kosztuje, a potem zacznij szukać na tym forum, bo o tych zjawiskach napisano już całe morze słów. A co do lusterek to wydaje mi się, że każda E46 ma podgrzewane ale mogę się mylić. Zdejmij szkło lustra i sprawdź czy ma podklejoną siateczkę metalową.
Opublikowano
te lusterka sprawdze a jak sie wyjmuje je może bespiecznik poszedł bo niedziałają a co do tej dziury to szperam cały czas na forum ale ewidetnie na 2 ciągnie cały czas a na 3 jest chwila spowolnienia znaczy sie ciągnie hwila spowolnienia i dalej ciągnie.