Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam mały problem ze swoja E46, posiadam model 323i i okazało sie ze mam wyciek z tyferecjału, po rozebraniu stwierdziłem że nie opłaca sie go naprawiac lepiej kupic nowy w dobrym stanie, ale pojazwił sie kolejny problem związany z przełożeniem, widziałem na allegro różne parametry i=3,07(prawdopodobnie właściwy do mojego auta) i=3,45; 2,93; CZy te mosty sa takie same i wzajemnie pasują do wielu samochodów czy koniecznie musze kuć dokładnie z takim samym przełożeniem jak miałem dotychczas, mowa oczywiście o skrzyni biegów manualnej. informacje o własciwym przełożeniu posiadam ze stronki http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AN31&mospid=47638&btnr=33_1185&hg=33&fg=05 :modlitwa:
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Kazdy dyferencjal ktory pochodzi z trojki e46 (wliczajac modele XI) bedzie pasowal do twojego 323. Jezeli masz manualna transmisje, jezdzisz duzo w ruchu miejskim i zalezy ci aby poprawic przyspieszenie zainstaluj 3.46 :cool2: Zadna 330 nie bedzie ci wtedy straszna :mrgreen: