Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem, mojemu BMW od wczoraj coś odbiło. Zawsze paliło w miare normalnie 2 przekręcenia wałem i chodziło. A od wczoraj potrzebuje 4 przekręceń. Nie wiem co może być. Akumulator raczej kwalfikuje się do wymiany gdyż jest oryginalny BMW sądze, że jeździ od nowości. Jutro zobacze jak pali na zimnym. Boje się, żę to może być pump it up (pompa wtryskowa :D ), bądź wtryski. Auto ładnie pracuje, wkręca się, nie przerywa i najważniejsze nie puszcza nawet dymka. Mam cichą nadzieje, że to akumulator jest już do wyrzucenia. Jutro to sprawdze. Pozdrawiam i licze na liczną pomoc :)

Wizyta na stacji benzynowej - 300 zł

Zakupy w sklepie motoryzacyjnym - 1000 zł

Jazda BMW - bezcenne

Opublikowano

Witam

może to świeczki żarowe ? , lecz skoro wiesz ze Akku jest starsze jak 4-5 lat to najprawdopodobniej będzie to Akku , sprawdź ładowanie Alternatora , nie kosztuje to nic a zawsze to pewniej się będziesz czół.

Opublikowano

Akumulator zmieniony i to samo ciężko kręci i zledwością zapala dzisiaj to nawet nie chciała zapalić wogóle i teraz pali ciągle ciężko. Nie wiem co jest, ale pewnie to najgorsze czyli pompa bądź wtryski. Myśle też nad paliwem żeby spuścić bądź wyjeździć bo może to jego wina, albo pompka w baku, nie wiem od czego zacząć.

A pompa wtryskowa albo wtryski są takie same jak w 2,5d orientował się ktoś??

Jazda BMW - bezcenne

Opublikowano
miałem w e39 to samo, skończyło się tylko na regeneracji rozrusznika 150 zł. Pozdrawiam
Opublikowano
Rozrusznik rownież biore pod uwage mierzyłem jego napięcie przy rozruchu i wychodzi 9,44V. Nie wiem czy dobre, ale to też może być jego wina. W pompe i wtryski to też ciężko uwierzyć bo auto super sie wkręca ma moc i nie dymi nic a nic nawet grama, no ale znając moje szczęście to pewnie coś z tej w/w dwójki jak nie obie naraz. :(

Jazda BMW - bezcenne

Opublikowano
gwarantuje rozrusznik mnie tak samo straszono wtryskami.daj znać jak wyjaśni się co to było pozdrawiam aha tylko niech zregenerują cały łącznie z wymianą tulei bo ja przerabiałem to 2 razy .
Opublikowano
Ale Tobie też nie paliła na ciepłym?? Bo na zimnym kręci, a na ciepłym nie, chyba że z kabli to tak, jakby gdzieś napięcie gineło, nie wiem. Dzisiaj sie dowiem jaki stan ma rozrusznik i wtedy napisze.

Jazda BMW - bezcenne

Opublikowano

Witam sprawa się wyjaśniła tak jak koledzy mówiliście, problemem był rozrusznik. Zregenerowali mi prawie całość : stojan, tulejki, szczotki. Był strasznie przygrzany i ciężko kręcił co skutkowało tym iż pobierał za dużo prądu i nie starczało go dla zasilania paliwem. Tak więc dziekuje Wam za pomoc okazała sie bardzo skuteczna, i jest potwierdzeniem tego iż to forum jest bardzo pomocne. Jeszcze raz wielkie DZIĘKI.

A i przestroga dla Wszystkich, zacznijcie od rzeczy najprostszych a może unikniecie ogromnych kosztów i nie dajcie sie mamić pseudo mechanikom. Pozdrawiam

Jazda BMW - bezcenne