Skocz do zawartości

Kody bledow 108 115 112 modemu DDM/DDE ?? Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu mam problem z moja IS po tygodniowym postoju odpalilem i nie che sie wkrecac na obroty wyglada to jak by sie dusil paliwe lub powietrzem nie da sie wogole jechac bo dusi i przygasa :evil:

Podlaczyme pod kompa Carsoft 4.1 i pokazal takie bledy:

108 Comunious voltage +

115 Hot-film air mas flou sensor

112 Signal Camshaft position sensor

po skasowaniu pokazywal ponownie tylko blad 108 czy to przpływka??? :mad2:

Opublikowano
a moze ktos wie gdzie na porum mozna znalesc opis wszystkich bledow w e36???? bo nie chial bym wywalac 400 zl na przeplywke jak to nie to powoduje ze nie da sie autem jezdzic
Opublikowano

ale czy po skasowaniu przejechałeś się autem?

115 to przepływka

112 to sygnał z czujnika wałka rozrządu

z tym trzecim nie bardzo wiem o co chodzi

Opublikowano
po skasowaniu zostal tylko blad przplywomierza i ciagle te same dolegliwosci wciskasz gaz a auto zaczyba sie dusic i czasami gasnie nawet na delitatne dotkniecie pedalu gazu albo wkreca sie ale do 3 tys a pozniej przerywa susi sie i wogole czy nowy przplywomierz rozwiaze problem czy moja iske boli cos jeszcze ??? :evil:
Opublikowano

często błąd przepływomierza występuje z czujnikiem od wałka

ja miałem prawie identyczne objawy padniętej przepływki dało się jechać do 3000obr. a wyżej szarpanie i gasnięcie silnika na skrzyżowaniu

wymień przepływkę i będzie git

a jak możesz to pożycz od kogoś i zobaczysz

Opublikowano
postaram sie pozyczyc choc moze byc problem bo mam nowy rodzaj przeplywki montowany w silniku 1.9 po 95 roku ale chyba bende musial kupic nowa Boscha by miec pewnosc ze bedzie dobrze