Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Mam do was koledzy pytanko ponieważ ostatnio zaczą pojawiać się u mnie szum w aucie pod czas jazdy i przy małej prędkości delikatnie stuka z tyłu jestem na 99% pewny że to dyfer się kończy. I mam takie pytanie czy ktoś z was nie wie czy można gdzieś z regenerować dyfer czy może najlepiej kupić używkę? tylko jak używkę to gdzie kupie pewną i za ile?

Może miał ktoś już z was taki problem i ma jakiś pomysł?

noi jeszcze jedno pytanko gdy ruszam ze np. ze świateł to slychać przy ruszeniu taki stuk z przodu i jeden ze znajomych powiedział mi że jes za skrzynią jakaś gumka czy coś i gdy jest na niej luz to właśnie się tak dzieje. Nie wiecie o co dokładnie chodzi to może też bym odrazu zakupił? moze to był powód wyrobienia się dyfra? pozdrawiam

Opublikowano
mi jak się kończył dyfer to też były stuki połączone z szarpaniem :doh: przyczyną była ostra jazda i zatarły się tryby mechanizmu różnicowego w wyniku czego ukręcił się wałek na którym to były osadzone te tryby . byłem w serwisie bmw i nie ma części zamiennych :jawdrop: mają uszczelki i coś tam jeszcze ... pytałem o cenę nowego to do e36 320 kosztował 5000pln :shock: znajdziesz na allegro dyfer do swojej :cool2: tylko sprawdz przełożenie :!: jest napisane na blaszce . ja bym na twoim miejscu upewnił się czy dyfer to złom odkręcając go i oględziny od środka co się dzieje bo może dyfer być dobry a przyczyna tkwi w czym innym