Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio coś dziwnego zaczeło mi się dziać z autem a mianowicie.

Jak po odpaleniu wrzuce wsteczny to słysze głośnie ok 5 sekundowe piszczenie po czym wszytko dochodzi do normy póżniej już nie piszczy po wrzuceniu wstecznego dopóki nie zgasze silnika.

Wydaje mi się że to nic poważnego ale być moze coś się dzieje z parktronikami???

Pozdrawiam

Opublikowano
a nie powinno piszczec 30 cm lub 15 cm przed przeskoda?u mnie tez jak wrzucam wsteczny to zaczyna piszczec moment i na tym koniec.czujnik ktorys pewnie padl.tez chcialbym to naprawic ale nie za bardzo wiem jak sie za to zabrac?
Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
Opublikowano
Witam

Ostatnio coś dziwnego zaczeło mi się dziać z autem a mianowicie.

Jak po odpaleniu wrzuce wsteczny to słysze głośnie ok 5 sekundowe piszczenie po czym wszytko dochodzi do normy póżniej już nie piszczy po wrzuceniu wstecznego dopóki nie zgasze silnika.

Wydaje mi się że to nic poważnego ale być moze coś się dzieje z parktronikami???

Pozdrawiam

jesli sygnal jest ciagly przez te 5 sekund to walniety masz czujnik albo cos nie tak z wiazką.

a dziala Ci sygnalizacja jak zblizasz sie do przeszkody?

Opublikowano

Tak działa pika normalnie choć czasami mam wrażenie że powinno a nei pika więc moze coś się psuć.

Jak to posprawdzać bo szczerze troche denerwuje mnie ten dzwięk już.

Opublikowano
Tak działa pika normalnie choć czasami mam wrażenie że powinno a nei pika więc moze coś się psuć.

to jednak moze byc ta wiazka, ogolnie podpiecie pod kompa powinno ujawnic wady.

no chyba ze ktos jeszcze cos innego zaproponuje

Opublikowano
to u mnie co czujnik jest walniety?bo pyka tylko jak wsteczny wrzuce?a potem juz cisza

nie no wiadomoze ze cos jest nie tak jak wrzucisz wsteczny i gdzies przez 5 sekund masz ciagly pik;P

Opublikowano

to jednak moze byc ta wiazka, ogolnie podpiecie pod kompa powinno ujawnic wady.

no chyba ze ktos jeszcze cos innego zaproponuje

Rozumiem dzięki tylko jeszcze jedno pytanko czy jak dłuższy okres nie będe z tym nic robił to moze się coś więcej popsuć?? bo chodzi o to że najblisze miejsce gdzie mógłbym podpiąć pod kompa auto to servis Bosh ale tam kasują za takie coś 150zł więc narazie jeżeli to nic poważnego to zaczekam...

Opublikowano
więc narazie jeżeli to nic poważnego to zaczekam...

oprocz draznienia ucha wiecej problemow nie bedzie:)

ja tam z tym jezdzilem dluzszy czas:)

Opublikowano
btw. mam nadzieje ze nie do andrykowskiego :twisted2:

powodzenia:)

Hehehe niestety jego miałem na myśli ale widze ze opinnie o nim mamy podobne :D

Pozdrawiam

Opublikowano
btw. mam nadzieje ze nie do andrykowskiego :twisted2:

powodzenia:)

Hehehe niestety jego miałem na myśli ale widze ze opinnie o nim mamy podobne :D

Pozdrawiam

no niestety zawsze wszystko bylo okej, ale w jednej sprawie zawalil

ksenon mi szwankowal, zmienil mi przetwornice najpierw, potem cewke a i tak bylo dalej tak samo po pewnym czasie

ogolnie pozniej wyszlo ze wilgoc sie gdzies do stykow dostala

ale za podlaczanie kompa, zdejmowanie zderzaka zeby dostac sie do lamp troche zakasil

ogolnie 500zl poszlo za nic:]

od tego czasu omijam szerokim lukiem

facet zna sie na rzeczy ale jest strasznie pazerny na pieniadze

a w sumie r-g nie wiele mniejsza niz w bmw:)