Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Jak zmusić do funkcjonowania to coś? Wchodzę w BMW services - BMW on-line i pojawia mi się błąd, że nie ma zasięgu sieci GSM podczas gdy mam sparowany telefon i po wyjściu z tego menu mogę zadzwonić do kogo chce....

Jakieś sugestie?

Kal

Opublikowano

witam

u mnie jak mam aktywowany telefon to bmw on line włącza się po uruchomieniu tej funkcji w idrive

hej

Opublikowano

a z jakim telefonem się parujesz? ja się zastanawiam czy to nie przez to, że iphone nie działa jako modem...

u mnie objaw jest taki - jak próbuję wejść na BMW on-line to się pojawia ostrzeżenie o wprowadzaniu danych podczas jazdy, jak potwierdzam, to pojawia się błąd że nie ma sieci GSM. Co ciekawe przy wchodzeniy w tą zakładkę (BMW on-line) znika ikonka zasięgu sieci GSM.

Takie pytanie - co jest na tym BMW-on-line? Czy warto w ogóle o to walczyć?

Kal

Opublikowano
ja mam oddzielną kartę w telefonie samochodowym(i myślę że tu tkwi cała sprawa)więc się nie paruje.Jesli natomiast chodzi o przydatnośc tej funkcji to jestem zdania że jesli auto jest wyposażone w dany gadżet to warto z tego korzystac.Nie miałem czasu aby dokładnie pobawic się tą funkcją ale pierwszy obraz po włączeniu to grafika która przedstawia pogodę miejsca w który się znajdujesz :D
Opublikowano

Telefon samochodowy?

Jest taka opcja w ogóle w E60? Pamiętam że było coś takiego w E39, ale tej opcji nie kojarzę dla E60...

Kal

Opublikowano
ja ma możliwośc albo przez bluetooth sparowac swój telefon z samochodem albo to czego używam korzystając z telefonu który znajduje się w podłokietniku,tak naprawdę to nie wiem po co tyle opcji zastosowano :shock:
Opublikowano
ja mam oddzielną kartę w telefonie samochodowym(i myślę że tu tkwi cała sprawa)więc się nie paruje.Jesli natomiast chodzi o przydatnośc tej funkcji to jestem zdania że jesli auto jest wyposażone w dany gadżet to warto z tego korzystac.Nie miałem czasu aby dokładnie pobawic się tą funkcją ale pierwszy obraz po włączeniu to grafika która przedstawia pogodę miejsca w który się znajdujesz :D

Petersen napisz z jakiego roku ta twoja E60, bo moja z 2004 na pewno nie ma takiej funkcji o jakiej piszesz (pogoda).

Opublikowano

Petersen napisz z jakiego roku ta twoja E60, bo moja z 2004 na pewno nie ma takiej funkcji o jakiej piszesz (pogoda).

moja jest z 2005 .Ta prognoza pogody (chyba na najbliższe 5 dni o ile dobrze pamiętam)przypuszczam że załącza się po inicjacji dlatego że tak ustawił to sobie poprzedni właściciel i myślę że u Ciebie też to jest,kwestia poświęcenia czasu i ustawiania tej funkcji(a co u Ciebie wyświetla po uruchomieniu bmw on line)

hej

Opublikowano
Mam telefon professional w aucie i tylko z niego korzystam, a jeśli chodzi o BMW online to nawet nie wiem gdzie tego szukać, mam coś takiego jak BMW Services ale tam nic nie ma.

witam

bmw on line powinno byc gdzieś z zakładkach obok bmw service,jeśli tego nie ma to widocznie nie masz tej funkcji(chyba że słabo szukasz)

hej

Opublikowano

W zakładce Settings mam BMW services i jak tam się wejdzie to jest napisane, żeby services enable(curretly no services enabled), po wciśnięciu(potwierdzeniu) system coś tam szuka (jest nawet pasek realizacji) i w końcu nic nie znajduje i wyświetla się napis contact BMW service, po potwierdzeniu łączy się z moim serwisem i tyle.

Tutaj jest hierarchia menu w idrive http://www.e60.net/information/idrive/

Opublikowano
a z jakim telefonem się parujesz? ja się zastanawiam czy to nie przez to, że iphone nie działa jako modem...

Nie wiem czy ta funkcja działa po sparowaniu z telefonem, ale jedno jest pewne- nawet gdyby działała to nie z iPhonem.

BT w iPhone jest dla mnie z niezrozumiałych powodów ograniczone tylko to obsługi zestawów głośnomówiących/słuchawek BT. Nie ma możliwości transmisji innych danych przez BT, np. wysłania zdjęcia itd.

Spróbuj z innym telefonem.

Pozdr.

Opublikowano
W zakładce Settings mam BMW services i jak tam się wejdzie to jest napisane, żeby services enable(curretly no services enabled), po wciśnięciu(potwierdzeniu) system coś tam szuka (jest nawet pasek realizacji) i w końcu nic nie znajduje i wyświetla się napis contact BMW service, po potwierdzeniu łączy się z moim serwisem i tyle.

Tutaj jest hierarchia menu w idrive http://www.e60.net/information/idrive/

witam

z tego co się orientuję BMW services to funkcja którą uruchamia się przez wykupienie czegoś w rodzaju abonamentu chyba u danego dilera(raczej nie dostepna u nas w kraju,ale nie dostałem 100%wej odpowiedzi),natomiast BMW on line jest w Communication

hej