Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem posiadaczem Rovera 75, którego jednostką napędową jest silnik diesla bmw 320 tds (prawdopodobnie) bo nie jestem pewien.

Poszukuję pompy ABS z kontrolą trakcji o numerze seryjnym SRB 101310 lub SRB 101311. Jeżeli nawet nie posiadacie takiej części to mam prośbę. Czy ktoś mógłby mi podać konkretny model BMW, w którym ta pompa się znajduje. Mam problem z jej znalezieniem, a jak dzwonię do serwisów BMW to każą podawać model auta. Te BMW 320 TDS to prawdopodobnie to auto, ponoc jest to silnik m47

Opublikowano

Jestem posiadaczem Rovera 75, którego jednostką napędową jest silnik diesla bmw 320 tds (prawdopodobnie) bo nie jestem pewien.

Hmmm - nie było 2,0tds.

Te BMW 320 TDS to prawdopodobnie to auto, ponoc jest to silnik m47

Nie wiem czy rzeczywiście jest to silnik M47 - bo w przypadku Rovera mamy dwie jednostki z BMW:

1. CDT - 116KM

2. CDTi - 131KM

Oba silniki są na CR.

Czyli wychodzi na to, że jest to silnik zastosowany w BMW E46 - M47TU ( bo jest na CR ) tylko ma zmniejszoną moc - bo w przypadku 318d powinien mieć około 122KM, a w przypadku 320d - 150KM.

Pzdr,

Opublikowano

Dokładnie tak jak piszesz.

Przewijało się zawsze że to auto E46 silnik m47

Mój to 2.0 CDT diesel 115 (116) KM.

Oba silniki mają CommonRail.

Ale jak szukam BMW e46 na allegro, żeby znaleźć pompę abs to nie mogę trafić. Jaki to konkretnie byłby model. 318 czy 320. Szczerze nie mogę się rozróżnić w tych oznaczeniach.

I czy ktoś ma wiedzę, w którym modelu konkretnie taka pompa ABS z trakcją by była??

Edit czyli zrozumiałem tak... model 318d lub 320d posiadaja te same silniki, tylko różne moce tak jak w Roverze 75 CDT i CDTi.

I czy ktoś ma wiedzę, w którym modelu konkretnie taka pompa ABS z trakcją by była??

Faktem jest, że można w Roverze 75 podciągnąć moc nawet do 160 KM, wgrywając inne sterowniki.

pozdrawiam i dziękuję za informacje

Opublikowano
nie wiem czy pomoge podpowiedzia ale szukaj 320d 136bhp tam jest CR chyba pierwszej generacji bo ten silnik z 151bhp (czyjakas bardzo zblizona ilosc) to ma juz CR2
Opublikowano

Na angielskiej stronie bmw i roverów znalazałem, że jest to silnik od BMW 320d z silnikiem m47 (nie piszą o tych literkach TU).

Czy mógłbym mieć prośbę do was o podanie nr katalogowego pod jakim znajduje się wasza pompa ABS z kontrolą trakcji nie chodzi mi o nr seryjny pompy bo jak się okazało te nr bosha są bardzo dynamiczne i nawet co pół roku zmieniane. Myślę, że skoro tutaj i tam na angielskich stronach potwierdzają model 320d i silnik m47 to, jeżeli ktoś z was posiada nr katalogowy pompy ABS z trakcją do tego BMW to bym wypróbował tę pompę.

pozdrawiam

Opublikowano
nie wiem czy pomoge podpowiedzia ale szukaj 320d 136bhp tam jest CR chyba pierwszej generacji

:nienie: :nienie: :nienie: 320d 136KM jest na pompie wysokociśnieniowej VP44 - TO NIE JEST CR!!!

Opublikowano

Witam ponownie

Niestety póki co pompy ABS z trakcją nigdzie nie dostanę. Została zamówiona i oczekiwanie na nią to około 6 tygodni. Póki co zakupiłem pompę ABS bez trakcji, dzięki czemu będę miał abs+esp. A bez trakcji się obejdzie. Na szczęście można tak montować.

Nie chcąc tworzyć nowych wątków - mam teraz inne pytanie do was.

To BMW 320d (kombi) bardzo mi się podoba, ale przyzwyczajony do pewnego luksusu jaki daje Rover 75 w środku, szukam takiego auta z wnętrzem w kolorze beżowym, łącznie z tym, żeby dół deski rozdzielczej też był beżowy, boczki drzwi i oczywiście siedzenia. Fajnie gdyby była też imitacja drewna. I tu pojawia się problem. Większość tych aut ma ciemne wnętrze. Czy te z jasnym wnętrzem to były jakoś konkretnie oznaczone??

Mam na myśli takie wnętrze jak w tym aucie tylko, że to akurat jest 530, ale widziałem takie 320d.

pozdrawiam